REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 20.04.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 20 aprilie 2012

FINANCIAL TIMES

Autorităţile de reglementare londoneze îndeamnă la transparenţă în tranzacţiile de preluare

Oficialii companiilor şi bancherii britanici au fost încurajaţi de către autorităţile de reglementare din Londra să le împărtăşească în mod liber investitorilor planurile de cumpărare pe care le pregătesc, îndemn care vine în urma eşecului ofertei de 5,2 miliarde lire lansată de G4S pentru cumpărarea firmei daneze de curăţenie ISS.

Moscova va acuza în instanţă TNK-BP

Moscova a decis acţionarea în instanţă a companiei petroliere mixte ruso-britanice TNK-BP, din cauza pagubelor cauzate de deversările de petrol din Siberia.

Iuri Trutnev, ministrul rus al Resurselor Naturale, a declarat la o reuniune a Cabinetului condus de preşedintele-ales Vladimir Putin, că au avut loc 784 de "accidente" la sistemul de conducte al TNK-BP din Siberia, în 2011, care au generat scurgeri de petrol.

Qatarul a cumpărat 5% din Tiffany

Fondul suveran din Qatar a făcut prima sa mare investiţie într-o companie listată din SUA, achiziţionând un pachet de 5,2% din retailerul de bijuterii Tiffany.

WALL STREET JOURNAL

Glaxo lansează o ofertă pentru Human Genome Sciences

Human Genome Sciences Inc. din SUA a anunţat că a respins o ofertă nesolicitată de 2,6 miliarde dolari de la GlaxoSmithKline PLC din Marea Britanie, considerând că aceasta "nu reflectă valoarea intrinsecă a HGS".

Potrivit, Glaxo oferta reflectă "valoarea deplină şi corectă" a companiei din Rockville, Maryland, şi conţine o primă de 81% faţă de preţul de închidere al titlurilor acesteia la data de 18 aprilie, pe piaţa Nasdaq.

Sindicatele American Airlines sprijină fuziunea cu US Airways

Reprezentanţii celor trei sindicate principale din cadrul American Airlines cred că ar fi mai bine tratate într-o fuziune cu US Airways Group Inc. decât în cazul în care societatea rămâne independentă, şi iau în calcul exprimarea publică a sprijinului pentru această afacere, au declarat surse apropiate situaţiei.

Sindicatele, care reprezintă piloţii, însoţitorii de zbor, mecanicii şi lucrătorii la sol ai companiei mame a American Airlines - AMR Corp. - au purtat ieri discuţii cu privire la anunţarea sprijinului lor pentru fuziune, au mai spus sursele.

UE aprobă achiziţia unei divizii EMI de către Sony, pe 2,2 miliarde dolari

Autorităţile europene de reglementare în domeniul concurenţei au dat undă verde companiei Sony şi partenerilor săi să cumpere divizia de music publishing din cadrul EMI Group Ltd., pentru 2,2 miliarde dolari.

NEW YORK TIMES

IAG preia Bmi

IAG, grupul care deţine companiile aeriene British Airways şi Iberia, anunţă că a finalizat achiziţia diviziei britanice Bmi aparţinând Lufthansa, iar preţul tranzacţiei va fi redus întrucât operatoul german de transport nu a reuşit să vândă două dintre unităţile Bmi.

Bmi include trei afaceri neperformante: o linie aeriană tradiţională care deserveşte Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Bmi regional - pentru Marea Britanie, şi divizia low-cost Bmibaby.

Nestle are rezultate solide datorită pieţelor emergente

Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a raportat o creştere organică peste aşteptări a vânzărilor sale în primul trimestru, de 7,2%, pe fondul cererii de pe pieţele în curs de dezvoltare şi al majorării preţurilor.

Bank of America şi-a redus profitul

Bank of America a anunţat, ieri, că profitul său net a scăzut la 653 milioane de dolari sau 3 cenţi pe acţiune în primul trimestru din 2011, de la 2 miliarde dolari sau 17 cenţi pe acţiune în urmă cu un an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb