REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 21.05.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 21 mai 2012

FINANCIAL TIMES

Alibaba şi Yahoo, la un acord de răscumpărare

Companiile Alibaba şi Yahoo au ajuns la un acord care deschide calea grupului american de internet să iasă din acţionariatul societăţii chineze de e-commerce. Conform înţelegerii, Alibaba va răscumpăra jumătate din deţinerea de 40% aparţinând Yahoo pentru o sumă de 7,1 miliarde dolari. "Yahoo" va primi 6,3 miliarde dolari în numerar şi până la 800 de milioane de dolari în acţiuni preferenţiale noi emise de Alibaba.

Samsung se teme de scăderea cererii în China

Producătorul sud-coreean de electronice Samsung a recunoscut că se teme în privinţa "slăbirii îngrijorătoare" a cheltuielilor de consum din China.

Kim Young-ha, director executiv al Samsung Electronics China, a declarat că piaţa bunurilor tehnologice din China va spori, probabil, cu numai 7% anul acesta, faţă de 10% în 2011.

Wanda cumpără AMC pe 2,6 miliarde dolari

Dalian Wanda, conglomerat imobiliar din China, a decis să cumpere AMC Entertainment Holdings, lanţ de cinematografe din SUA, plătind în schimb 2,6 miliarde dolari. Aceasta este prima afacere pe care o încheie Wanda pe piaţa din SUA.

WALL STREET JOURNAL

Producţia de petrol a Arabiei Saudite a depăşit-o pe cea a Rusiei

Producţia de petrol a Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de ţiţei din lume, a crescut la 9,923 milioane de barili pe zi în martie, de la 9,853 milioane de barili pe zi în februarie, depăşind Rusia pentru prima oară în ultimii şase ani şi devenind cel mai mare producător mondial de petrol, potrivit Zawya Dow Jones.

Producţia Rusiei a scăzut la 9,920 milioane de barili pe zi în martie, de la 9,943 milioane de barili pe zi în februarie.

Conservatorii greci câştigă teren

Conservatorii din Grecia, care susţin programul internaţional de salvare a ţării, cresc în sondajele de opinie, arătând că este posibil ca după alegerile din 17 iunie să fie format un guvern care va respecta termenii rămânerii ţării în zona euro.

Unele sondaje de opinie efectuate în week-end arată că susţinerea pentru conservatorii din Noua Democraţie a ajuns la 23 - 24%, de la 18,9%, cât au obţinut în alegerile din 6 mai.

NEW YORK TIMES

Obligaţiunile comune din zona euro, abordate la summitul UE

Preşedintele francez Francois Hollande şi unii lideri ai uniunii monetare sunt aşteptaţi să promoveze ideea emiterii de obligaţiuni comune în zona euro, în cadrul unui summit neoficial care va avea loc la Bruxelles, săptămâna aceasta.

Ryanair are profit anual record

Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair a raportat un profit anual record, în baza cererii sporite din partea clienţilor.

Câştigul net în anul fiscal încheiat în 31 martie a sporit cu aproape 50%, la 560,4 milioane de euro.

Directorul Opel se întâlneşte cu angajaţii

Karl-Friedrich Stracke, directorul diviziei europene Opel aparţinând companiei americane General Motors se va întâlni astăzi cu salariaţii fabricii din Bochum, care, potrivit unor informaţii din presa internaţională, urmează să fie închisă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb