REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 26.07.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 26 iulie 2012

FINANCIAL TIMES

Japonia a avut un deficit comercial record în primul semestru

Japonia va înregistra, în 2012, al doilea an consecutiv cu deficit comercial. În primele şase luni din acest an, ţara asiatică a avut un deficit comercial record: 2.920 miliarde yeni (37,4 miliarde dolari), conform Ministerului Finanţelor de la Tokyo.

Barroso va presa Atena să implementeze reforme

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, soseşte astăzi la Atena, unde se va întâlni cu guvernul aflat în funcţie de o lună. Potrivit aşteptărilor, Barroso va face presiuni asupra Executivului elen să accelereze reformele, în special programul de privatizare, care stagnează.

Doi directori Nomura demisionează

Kenichi Watanabe, directorul executiv al societăţii japoneze financiare Nomura, şi Takumi Shibata, director de operaţiuni, vor demisiona pe fondul unui candal de insider trading, conform presei locale.

Watanabe şi Shibata, care au condus preluarea de către Nomura a operaţiunilor Lehman Brothers din afara SUA, au fost criticaţi că au gestionat, în 2010, mai multe incidente de insider trading (tranzacţii în baza unor informaţii privilegiate).

WALL STREET JOURNAL

Profitul Caterpillar creşte în baza cererii solide

Producătorul american de echipamente de construcţii şi minerit Caterpillar Inc. a raportat creşterea cu 67% a profitului său în trimestrul al doilea din acest an, în baza unei cereri solide. Câştigul a ajus la 1,7 miliarde dolari, de la 1,02 miliarde dolari în trimestrul al doilea din 2011.

Câştigul Shell, afectat de scăderea preţului petrolului

Compania petrolieră anglo-olandeză Royal Dutch Shell PLC şi-a redus cu 12,7% profitul ajustat în trimestrul al doilea din 2012, în condiţiile în care producţia majorată nu a compensat declinul cotaţiilor ţiţeiului.

Profitul net a totalizat 4,06 miliarde dolari, cu 53,1% mai puţin faţă de perioada aprilie - iunie 2011.

Beneficiile Santander, în declin din cauza provizioanelor

Cea mai mare bancă spaniolă, Banco Santander SA, şi-a redus profitul în trimestrul al doilea din anul curent, ca urmare a majorării provizioanelor pentru creditele imobiliare neperformante. Profitul net al băncii a scăzut cu aproape 93%, la 100 de milioane de euro.

NEW YORK TIMES

LG Display, pe pierderi

Compania sud-coreeană LG Display, furnizor major de ecrane pentru dispozitivele iPad şi iPhone, a rămas pe pierderi operaţionale şi în perioada aprilie - iunie 2012: 26 miliarde woni (22,6 milioane de dolari), faţă de 48 miliarde woni în anul anterior.

Profitul Sanofi a crescut cu 35%

Producătorul francez de medicamente Sanofi anunţă creşterea cu 35% a profitului său net în primele şase luni din 2012, la 3 miliarde euro, în pofida expirării a două brevete profitabile. Vânzările companiei au sporit cu 8%, la 17,4 miliarde euro.

Vânzările Unilever, în avans

Producătorul anglo-olandez de bunuri de larg consum Unilever PLC şi-a majorat profitul şi vânzările în primul semestru din anul curent, pe fondul cererii mari. Câştigul net a însumat 2,435 miliarde euro, fiind cu 1,3% mai mare decât în primele şase luni din 2011. Vânzările au crescut cu 11,5%, la 25,4 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb