REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 29.05.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 29 mai 2012

FINANCIAL TIMES

Nouă criză în conducerea TNK-BP

Miliardarul rus Mihail Fridman a demisionat din funcţia de director executiv al companiei petroliere mixte ruso-britanice TNK-BP, ducând relaţiile dintre partea britanică şi partenerii ruşi într-o nou criză.

Potrivit unei surse apropiate consorţiului Alfa-Access-Renova (AAR), format din acţionarii ruşi, Fridman a demisionat din cauza unei "avarii" în conducerea TNK-BP.

Diageo plăteşte 450 de milioane de dolari pentru Ypióca Brazilia

Producătorul britanic de băuturi alcoolice Diageo plăteşte 450 de milioane de dolari pentru marca braziliană Ypióca (cachaca), în condiţiile în care urmăreşte să realizeze 50% din vânzări pe pieţele emergente, până în iunie 2015.

Spania nu are nevoie de sprijin extern pentru bănci

Premierul Spaniei a insistat că ţara sa nu necesită susţinere financiară internaţională pentru salvarea băncilor, chiar dacă temerile privind sistemul bancar local au generat creşterea costurilor împrumuturilor Madridului.

WALL STREET JOURNAL

Producătorii auto niponi au vânzări solide

Primii trei constructori auto din Japonia şi-au majorat producţia şi vânzările locale în aprilie, ceea ce reflectă redresarea acestora după cutremurul de anul trecut.

Toyota Motor Corp., cea mai mare companie de profil din Japonia, şi-a majorat de peste cinci ori producţia în aprilie 2012, faţă de aceeaşi lună din 2011, la 275.761 de vehicule.

Lenovo caută achiziţii în Brazilia

Producătorul chinez de computere personale Lenovo Group Ltd. caută să realizeze achiziţii în Brazilia, urmărind să-şi majoreze cota pe pieţele emergente - altele decât China, unde este cel mai mare furnizor de PC-uri.

Scade încrederea întreprinzătorilor italieni

Încrederea întreprinzătorilor italieni a scăzut peste aşteptări în mai, ajungând la cel mai redus nivel din august 2009 până în prezent, din cauza creşterii taxelor, anunţă Istat.

Indicele privind încrederea întreprinzătorilor din Italia a ajuns la 86,2 puncte luna aceasta, de la 89,1 în aprilie, în timp ce analiştii estimau 88,7.

NEW YORK TIMES

Euro nu este "iubit", însă prea puţini vor să renunţe la el

La peste doi ani de la declanşarea crizei din zona euro, cetăţenii din cinci ţări membre ale uniunii monetare - inclusiv Grecia - spun că introducerea monedei unice nu a fost un lucru bun pentru ei, însă nu doresc să revină la vechile monede naţionale.

Conform sondajului în acest sens, 49% dintre germani se pronunţă pentru susţinerea zonei euro, faţă de 42% în urmă cu doi ani. În Franţa, sprijinul este de 44%, faţă de 53% în 2010.

Sondajul a fost realizat în opt ţări din întreaga Uniune Europeană (Germania, Franţa, Italia, Spania, Grecia, Marea Britanie, Polonia şi Republica Cehă), în perioada 17 martie - 16 aprilie, pe un eşantion de 1.000 de persoane din fiecare stat.

Samsung şi-a lansat noul smartphone în Europa

Compania sud-coreeană Samsung Electronics Co. a îneput să vândă în Europa şi Orientul Mijlociu noul model de telefon Galaxy S, de generaţia a treia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb