REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 30.07.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 30 iulie 2015

FINANCIAL TIMES

Shell reduce 6.500 de posturi

Royal Dutch Shell elimină 6.500 de locuri de muncă şi îşi reduce cheltuielile de capital cu 20% anul acesta, în condiţiile în care compania petrolieră ia măsuri drastice pe fondul declinului cotaţiilor ţiţeiului.

Profitul Repsol a scăzut în T2; acţiunile companiei pierd 1,34%

Nici măcar integrarea companiei canadiene recent achiziţionate nu a putut salva compania petrolieră Repsol de la declinul profitului în trimestrul al doilea.

Acţiunile companiei au scăzut cu 1,34%, la 15,82 euro, după ce aceasta a anunţat că profitul său net a ajuns la 292 milioane de euro în cele trei luni încheiate în 30 iunie, de la 520 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2014.

Titlurile Nokia cresc cu 8% în baza rezultatelor trimestriale

Acţiunile Nokia au urcat cu 8% astăzi, după ce grupul telecom finlandez a raportat creşterea vânzărilor şi a profitului în trimestrul al doilea, trimestru despre care directorul executiv al companiei spune că a fost cel mai profitabil de la crearea "noii societăţi Nokia", anul trecut.

WALL STREET JOURNAL

Câştigul Deutsche Bank bate aşteptările

Deutsche Bank AG a raportat creşterea semnificativă a profitului său în trimestrul al doilea, în baza rezultatelor diviziei de investment banking şi a reducerii taxelor, însă a avertizat că provocările se menţin.

Cea mai mare bancă din Germania anunţă un profit net care a crescut de mai bine de trei ori, la 796 milioane de euro, de la 237 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2014.

EDF preia pachetul majoritar de la divizia de reactoare nucleare a Areva

Producătorul francez de utilităţi Electricite de France SA (EDF), controlat de stat, a decis să cumpere pachetul majoritar de la divizia de reactoare nucleare din cadrul Areva SA, ca parte a unui plan mai amplu de salvare a acestei companii. EDF va prelua cel puţin 51% din Areva NP, în cadrul unei tranzacţii care dă întregii divizii o valoare de 2,7 miliarde euro.

Profitul Lufthansa se redresează

Profitul Deutsche Lufthansa AG s-a redresat în trimestrul al doilea, chiar dacă societatea aeriană se confruntă cu greve ale salariaţilor. Câştigul a fost de 529 milioane de euro, comparativ cu 173 milioane de euro în anul anterior.

REUTERS

Şomajul din Germania, în cea mai mare creştere din mai 2014

Rata şomajului din Germania a crescut în mod neaşteptat în luna iulie, avansul fiind cel mai important din mai 2014 până în prezent, pe fondul slăbirii cererii interne. Biroul Federal al Muncii a anunţat că numărul şomerilor a crescut (ajustat sezonier) cu 9.000 la 2,799 milioane.

RBS neagă că poartă discuţii cu SUA pentru un acord amiabil privind vânzarea de titluri ipotecare

Royal Bank of Scotland (RBS) nu negociază în prezent cu autorităţile SUA pentru un acord amiabil după ce a înşelat investitorii în titluri garantate ipotecar, anunţă directorul financiar al băncii, Ewen Stevenson.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb