REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 31.10.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 31 octombrie 2012

FINANCIAL TIMES

Disney încheie o afacere de 4 miliarde dolari

Mickey Mouse a realizat o alianţă care părea puţin probabilă până în prezent, cu Darth Vader, după ce compania Walt Disney a acceptat să preia pe 4 miliarde de dolari Lucasfilm - societatea din spatele filmelor Star Wars.

BP creşte dividendul după tranzacţia cu Rosneft

Compania petrolieră britanică BP a crescut dividendele pe care le plăteşte, semnal al unui optimism mai mare în privinţa redresării după dezastrul natural pe care l-a produs în 2010, în SUA.

Bob Dudley, directorul executiv al companiei, a declarat că recenta afacere a BP cu Rosneft - care a preluat pe 27 miliarde dolari cota sa la TNK-BP din Rusia -, înstrăinările de active de 35 miliarde dolari din 2010 până în prezent, precum şi noile proiecte i-au dat încrederea să-şi recompenseze "acţionarii foarte răbdători".

Rusia face paşi ca să devină un centru financiar internaţional

Dacă preşedintele rus Vladimir Putin îşi va realiza ambiţiile, Moscova va deveni un centru financiar internaţional egal cu Londra sau New York, iar rubla - o monedă de rezervă internaţională. Scepticii nu cred în această posibilitate, însă Rusia face progrese în deschiderea pieţelor sale.

Luna aceasta, Rusia a acordat Euroclear Bank, grup belgian de servicii post-tranzacţionare, acces la Casa Naţională de Settlement, o entitate a Moscow Exchange Group, respectiv principalul depozitar al ţării.

WALL STREET JOURNAL

Rezultatele Ford oglindesc soliditatea operaţiunilor din SUA

Compania auto americană Ford Motor Co. a făcut faţă vremurilor grele din Europa, raportând un profit de 1,6 miliarde dolari pentru trimestrul al treilea.

Societatea cu sediul în Dearborn a redus cheltuielile de producţie, ducând marja de profit din America de Nord la 12%, cea mai ridicată din istoria companiei. În această regiune, Ford a obţinut un profit impozabil de 2,3 miliarde dolari.

ArcelorMittal taie dividendul

Producătorul de oţel ArcelorMittal a propus, astăzi, reducerea dividendului său anual din cauza condiţiilor economice provocatoare. Conducerea societăţii vrea să taie dividendul la 0,20 dolari/acţiune în 2013, de la 0,75 dolari anul acesta.

Test crucial pentru coaliţia din Grecia

Guvernul fragil al Greciei se confruntă cu cea mai mare încercare privind stabilitatea sa - de la preluarea mandatului, în iunie -, în condiţiile în care au apărut divergenţe privind pachetul de austeritate de 13,5 miliarde euro, care trebuie adoptat pentru deblocarea împrumuturilor de la creditorii internaţionali.

Parlamentarii de stânga din coaliţia condusă de prim-ministrul Antonis Samaras refuză să aprobe măsurile economice dureroase pe care Ministerul Finanţelor din Grecia le-a acceptat săptămâna trecută, dupa luni de negocieri cu inspectorii Fondululiu Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene.

NEW YORK TIMES

Profitul Total, în creştere

Compania petrolieră franceză Total a raportat majorarea cu 20% a profitului său net ajustat în trimestrul al treilea, la 3,1 miliarde euro, în baza creşterii marjelor din activităţile de procesare a ţiţeiului.

Lufthansa are câştiguri peste aşteptări

Compania aeriană germană Lufthansa şi-a majorat cu 30% profitul în trimestrul al treilea în pofida grevei angajaţilor şi a preţurilor mari de pe piaţa combustibililor.

Profitul net a ajuns la 642 milioane de euro, de la 494 milioane de euro anul trecut.

Hong Kong, din nou cel mai mare centru financiar al lumii

Hong Kong-ul a fost desemnat, în cadrul unui top realizat de World Economic Forum (WEF), cel mai mare centru financiar pentru al doilea an la rând, datorită solidităţii mediului de afaceri, infrastructurii şi regimului fiscal favorabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb