REVISTA PRESEI MONDENE - 25.05.2012

Vlad F. Dumea
Ziarul BURSA #Revista Presei / 25 mai 2012

Adevărul

România, poziţia 14 în a 14-a finală Eurovision

Mandinga va fi cel de-al 14-lea concurent care va urca mâine-seară pe scena Eurovision de la Baku, marcând astfel a 14-a participare a României în această competiţie.

După o semifinală cu mari emoţii, trupa Mandinga a reuşit să se califice în etapa următoare a Eurovision, care va avea loc, mâine-seară, la Baku, Azerbaidjan. Problemele tehnice întâmpinate de concurenţii români au ţinut telespectatorii cu sufletul la gură, dar solista trupei, Elena, a reuşit să impresioneze juriul şi publicul cu interpretarea sa obţinând un loc în competiţia finală.

Click

18,5 milioane $ despăgubire pentru o femeie rănită în timpul filmărilor de la Transformers 3

O femeie cascador, care a suferit leziuni cerebrale şi a rămas parţial paralizată în urma unui accident produs în timpul filmărilor de la "Transformers 3", va primi 18,5 milioane de dolari despăgubiri de la producătorii filmului.

Gabriela Cedillo (foto jos, înainte de accident) a dat în judecată directorii companiilor Paramount Pictures şi DreamWorks Studios, după ce un cablu s-a rupt şi i-a secţionat o porţiune din craniu, în septembrie 2010, pe platourile unde a fost turnat cel de-al treilea film din franciza Transformers.

Libertatea

"Don Quijote", un superspectacol pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Ritm, culoare, atmosfera plină de viaţă a unui orăşel din Spania, personaje pitoreşti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuţii tinere şi de valoare. Pe 30 mai, la Opera Naţională din Bucureşti va fi pus în scenă spectacolul"Don Quijote". Organizatorii recomandă celor interesaţi de piesă să-şi cumpere bilete din timp.

Libertatea

Reprezentanta Spanei, rugată de televiziunea publică iberică să nu câştige Eurovisionul

Caz incredibil în Spania. Pastora Soler, participanta Spaniei la Eurovision, a declarat că televiziunea publică din Spania a rugat-o să nu câştige concursul pentru că nu sunt fonduri ca această ţară să găzduiască competiţia de la anul.

Pastora Soler a făcut dezvăluiri halucinante. "Mi-au spus: «te rugăm, nu câştiga finala!»", a declarat Pastora Soler, pe un ton glumeţ, într-un interviu acordat postului de radio ABC Punto Radio.

România Liberă

Concert de muzică clasică cu intrare liberă la Sala Radio

Fundaţia "Constantin Dumitru" şi Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, împreună cu Asociaţia Culturală Momentum din Ploieşti organizează în data de 31 mai un nou eveniment din seria concertelor "Fundaţiei Constantin Dumitru". Parteneriatul dintre cele trei organizaţii este realizat în cadrul proiectului "Cultura pentru toţi" , proiect prin care Fundaţia şi-a asumat misiunea de a sprijini şi promova tinerii talentaţi, dar şi de a facilita accesul la evenimente culturale de calitate a unui public cât mai larg.

Intrarea la concertul din 31 mai este liberă şi se face în baza unei invitaţii ce poate fi obţinută online de pe site-ul organizaţiei - fundatiaconstantindumitru.ro sau de la sediul fundaţiei din str. Ion Neculce nr. 74, telefon 021.224.14.10. Concertul va avea loc la Studioul de concerte "Mihail Jora" (Sala Radio), începând cu orele 20.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb