Rezervele valutare ale Chinei, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani şi jumătate

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 noiembrie 2016

Rezervele valutare ale Chinei, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani şi jumătate

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au înregistrat, luna trecută, cea mai mare scădere din acest an, coborând la cel mai redus nivel de după luna martie 2011, semn că ieşirile de capital continuă în pofida recentelor semnale potrivit cărora a doua economie a lumii se stabilizează, transmite Reuters.

Conform datelor publicate ieri de Banca Centrală a Chinei, rezervele valutare ale ţării au scăzut cu 45,7 miliarde dolari în luna octombrie 2016, la 3.121 miliarde dolari, conform Agerpres. Octombrie a fost a patra lună consecutivă de scădere a rezervelor valutare ale Chinei, însă declinul de luna trecută a fost semnificativ mai mare faţă de scăderea de 18,79 miliarde de dolari înregistrată în luna septembrie. De asemenea, economiştii intervievaţi de Reuters aşteptau un declin de 26 de miliarde de dolari, la 3,140 miliarde de dolari.

Operatorii de pe piaţă sunt de părere că Banca Centrală a Chinei a intervenit pe pieţele valutare pentru a vinde dolari şi a susţine astfel cursul de schimb al yuanului, care, în luna octombrie, a atins cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani.

În aşteptarea majorării dobânzii de bază de către Rezerva Federală din SUA, dolarul american s-a apreciat cu 3% în luna octombrie, în raport cu principalele valute, ceea ce a redus valoarea lor în rezervele Chinei. De asemenea, îngrijorările referitoare la încetinirea economiei chineze şi creşterea datoriei publice au stimulat ieşirile de capital, ceea ce a pus noi presiuni asupra yuanului, susţin analiştii.

Anul trecut, rezervele valutare ale Chinei au înregistrat o scădere record de 513 miliarde de dolari, după ce autorităţile de la Beijing au devalorizat yuanul, dând naştere unui val de ieşiri de capital care a riscat să destabilizeze economia şi a alarmat pieţele financiare globale. Analiştii intervievaţi de Reuters aşteaptă ca yuanul să se deprecieze cu încă 2% în următoarele 12 luni, până la un nivel care nu a mai fost înregistrat după criza globală.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb