Riscăm începerea procedurilor de încălcare a Tratatului de aderare în telecomunicaţii

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 ianuarie 2009

O eventuală procedură de încălcare a Tratatului UE (infringement) de către România din cauza imixtiunii, în 2008, în independenţa autorităţii de reglementare a telecomunicaţiilor (ANC) va fi anunţată joi. Martin Selmayr, purtător de cuvânt al comisarului pentru telecomunicaţii, a declarat, citat de NewsIn: "Comisia Europeană este încă în pregătiri. Dacă o decizie va fi luată, aceasta va fi anunţată joi la ora 12.00 (13.00 ora României)".

România a primit deja două scrisori de avertizare din partea comisarului de resort Viviane Reding, după ce şeful fostei Autorităţi Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), Dan Georgescu, a fost demis, iar autoritatea restructurată prin ordonanţă de urgenţă. Într-un discurs rostit la Veneţia în luna octombrie, Reding dădea România drept exemplu negativ în domeniul telecomunicaţiilor, din cauza "legislaţiei slabe şi inconsistente".

"Operatorii vor ezita să investească în promiţătoarea piaţă românească dacă şeful autorităţii naţionale de reglementare a telecomunicaţiilor poate fi dat afară de două ori în trei ani, după care de fiecare dată autoritatea este complet reorganizată prin ordonanţă de urgenţă!", a mai spus comisarul, la finele anului trecut.

Dan Georgescu a declarat, în octombrie, că este mirat de rapiditatea cu care Guvernul a hotărât des­fiinţarea ANRCTI. El a spus că nu înţelege cum actul normativ a obţinut toate avizele necesare.

Potrivit NewsIn, Dan Georgescu a fost demis în luna august 2008 de către fostul premier Tăriceanu, iar pe 18 septembrie 2008, la o zi după ce Georgescu a câştigat în instanţă contestarea deciziei, Guvernul a hotărât prin ordonanţă de urgenţă înfiinţarea unei alte autorităţi, ANC, şi desfiinţarea ANRCTI. Potrivit textului Ordonanţei de Urgenţă, Autoritatea a fost restructurată "având în vedere prejudiciile importante aduse interesului public prin perpetuarea şi amplificarea blocajelor în activitatea economică ce se desfăşoară pe internet, prin nivelul foarte ridicat al infracţionalităţii informatice şi proliferarea mesajelor comerciale nesolicitate (de tip SPAM), ceea ce conduce la prejudicierea intereselor economice ale consumatorilor şi operatorilor economici din România şi din străinătate, precum şi la afectarea imaginii externe a României".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb