România - pe locul 41 în clasamentul SMSI,

Comunicat SMSI
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 martie 2007

România a urcat, în luna februarie, cu 23 de poziţii în clasamentul internaţional privind numărul de companii care deţin cea mai înaltă certificare a Sistemelor de Management al Securităţii Informaţiilor (SMSI) - ocupând în prezent locul 41 pe plan mondial.

Information Security Management Systems International User Group (ISMS IUG) este organismul internaţional care înregistrează companiile certificate de către organizaţii acreditate pe plan mondial privind implementarea sistemului de management al securităţii informaţiilor. Până în prezent, doar trei dintre companiile româneşti au fost înscrise în Registrul Internaţional al companiilor cu cea mai înaltă certificare în ceea ce priveşte securitatea informaţiilor, respectiv ISO/IEC 27001:2005- Mobifone (Vodafone), Romtelecom şi, cea mai recent intrată pe listă, Romanian Soft Company (RSC); de altfel singura companie din România certificată pentru întreg portofoliul de activităţi.

Odată cu certificarea RSC în acest domeniu, România a urcat pe locul 41 mondial, cu 3 companii certificate. Locul întâi este ocupat de Japonia, cu 1.907 de firme certificate, pe locul al doilea se află Marea Britanie, cu 319 companii certificate, iar pe locul al treilea este situată India, cu 269 de certificate. Ultimele locuri sunt ocupate de ţările care au doar câte o companie certificată, dintre ţările europene aflându-se pe aceste poziţii Armenia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Moldova, Serbia Muntenegru şi Ucraina.

"Avantajele implementării sistemului de management al securităţii informaţiilor sunt multiple: în primul rând- garantează securitatea informaţiilor societăţii certificate şi a informaţiilor clienţilor şi partenerilor săi de afaceri", a arătat Elisei Crăciun, directorul general al RSC, cea mai recent certificată companie din România. "În plus, sistemul contribuie la creşterea gradului de încredere conferit de companie pe piaţă şi asigură obţinerea dovezilor de conformitate cu cerinţele legale de păstrare a confidenţialităţii datelor personale, a drepturilor de autor şi, nu în ultimul rând, creşte competitivitatea organizaţiei", spune Elisei Crăciun.

Implementarea sistemului de management al securităţii informaţiilor reprezintă o garanţie de securitate pe termen lung bazată pe cele trei principii de bază privind protecţia informaţiilor: confidenţialitatea (informaţia este accesibilă doar acelora care sunt autorizaţi să aibă acces), integritatea (protejarea corectitudinii şi caracterului complet al informaţiei şi metodelor de procesare) şi disponibilitatea (utilizatorii autorizaţi au acces la informaţii şi la bunurile asociate atunci când este necesar).

Romanian Soft Company (RSC)- companie cu capital integral românesc, a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea de sisteme informatice integrate pentru piaţa internă şi internaţională de software.

Expertiza RSC cuprinde: analiza de business, custom development, integrare sisteme Smart Card, consultanţă IT, dezvoltare strategii de securitatea informaţiilor, autentificare biometrică, mentenanţă şi suport tehnic şi outsourcing.

Romanian Soft Company deţine cea mai înaltă certificare a sistemelor de management al securităţii informaţiilor ISO/IEC 27001:2005 din partea organismului internaţional Det Norske Veritas (DNV) cu acreditare UKAS, Marea Britanie. De asemenea, RSC este certificată SR EN ISO 9001:2001 de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi OMCAS, instituţia de certificare acreditată de Ministerul Român al Apărării Naţionale. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Centrul de Statistică Sanitara şi Documentare Medicală atestă faptul că sistemele informatice oferite de RSC respectă cerinţele de standardizare şi codificare recomandate de Ministerul Sănătăţii. Ca o recunoaştere a competenţelor şi expertizei în utilizarea tehnologiilor Microsoft, Romanian Soft Company este, din anul 2005, Microsoft Certified Partner.

Romanian Soft Company ofera soluţii performante de eHealth şi eBusiness, fiind partenerul IT de succes a peste 40 de companii de referinţă şi instituţii medicale din România: spitale clinice, de urgenţă, judeţene şi municipale, centre medicale, policlinici, laboratoare, servicii de ambulanţă şi case de asigurări de sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb