România va începe exportul de carne de porc în R.P. Chineză

Elena Deacu
Companii #Agro-alimentar / 17 martie 2015

România a primit ieri scrisoarea oficială a Administraţiei de Stat pentru Supravegherea Certificării şi Acreditării din R.P. Chineză prin care se comunică părţii române aprobarea înregistrării în R.P. Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, SC Smithfield Romania SA.

În acest fel, după listarea pe site-ul Autorităţii Sanitare Veterinare din China, se poate începe exportul de carne de porc congelată în R.P. Chineză. "Decizia Chinei de a importa carne de porc din România reprezintă o mare realizare pentru economia românească, întrucât, încă din 2012, de la preluarea guvernării, am făcut eforturi susţinute împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a deschide posibilitatea exportului cărnii de porc pe o piaţa atât de importantă cum este cea chineză. Iată că, în urma demersurilor noastre, astăzi putem vorbi de un pas concret făcut de România în direcţia dezvoltării durabile a agriculturii româneşti, prin intermediul exporturilor. Pentru noi, aceasta a fost o prioritate absolută. Prin urmare, consider deschiderea exportului pe piaţa chineză o oportunitate extraordinară pentru România", a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Reamintim că MADR şi ANSVSA au realizat demersuri substanţiale de colaborare bilaterală în domeniul agriculturii şi industriei alimentare cu instituţiile omoloage din R.P. Chineză, pe perioada anilor 2012-2013, concretizate prin semnarea, în data de 6 iunie 2014, a unui Memorandum de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor. Acesta a fost semnat de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin şi Han Changfu, ministrul Agriculturii din R.P. Chineză, cu ocazia vizitei în România a demnitarului chinez. Practic, Memorandumul reprezintă un document care clarifică aspectele tehnice privind colaborarea româno-chineză în domeniul sanitar veterinar, siguranţei alimentelor, controlului şi inspecţiei pe zona cărnii şi a produselor din carne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb