• Randament brut de 3,5%
Consiliul de Administraţie al Rompetrol Well Services (PTR) propune acţionarilor ca tot profitul obţinut de companie anul trecut să meargă către dividende, după cum reiese din convocatorul pentru 26 aprilie, publicat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Practic, compania propune un dividend de 0,0156833 lei (ceea ce înseamnă dividende totale de 4,36 milioane lei) echivalentul unui randament brut de 3,48%, faţă de preţul acţiunii PTR de vineri, de 0,45 lei. Data de înregistrare, cea care defineşte investitorii care vor beneficia de dividende, este 18 iunie, iar dividendele vor fi plătite începând cu 8 iulie, dacă vor primi votul acţionarilor.
Recent, Rompetrol Well Services a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor din data de 29 martie cu solicitarea finlandezilor de la KJK Balkan Holding privind un program de răscumpărare a cel mult 27,82 milioane de acţiuni PTR, reprezentând 10% din societate, în vederea reducerii capitalului social.
Pentru anul trecut, compania a raportat venituri din exploatare de 48,59 milioane de lei, cu 27% sub cele din 2019, în timp ce profitul net a coborât cu 64%, deprecieri apărute în contextul situaţiei create de pandemia Covid-19.
KMG International deţine 73% din Rompetrol Well Services, în timp ce la KJK Balkan Holding are 10,68% din capitalul furnizorului de servicii conexe extracţiei petrolului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 22.03.2021, 09:04)
ei da... incearca prin PTR sa spele strategia murdara a RRC de neacordare voita , conform deciziei managementului, a dividendelor.
RRC are o politica explicita de mascare a oricarei forme de profit in pierderi si de neacordare a dividendelor , pe o baza anuala, multidecada.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de ferencz în data de 22.03.2021, 10:50)
Nu dezvolți subiectul, te rog ? Ma interesează situația la rrc.
1.2. Statul a abandonat total RRC (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Axxa în data de 22.03.2021, 11:25)
A incasat tepe dupa tepe si tot nu s-a saturat. E cu acumulare indelungata. RRC cumpara materia prima/petrolul prin actionarul majoritar KMG la preturi mai mari sau egale cu cele la care vinde produsul finit. De unde sa mai iasa si profit? Pana acum mai scoteau profit din diferentele de curs valutar, dar nici asa nu mai ies pe profit, nici macar anul trecut cand dolarul s-a dus in cap nu au reusit-o. Statul cica se miltumeste cu tva si acciza pe care RRc le incaseaza de la noi si le vireaza statului. Oare care e diferenta intre SNP si RRC? unii ies mereu pe profit, altii pierderi tot mai mari
1.3. Doar cu dividendele e praf in ochi (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Axxa în data de 22.03.2021, 11:29)
Ar trebui sa mai rascumpere si 10% din actiuni in scopul anularii si ne apropiem de adevar. Randamentul dividendului e mult prea mic, chiar daca distribuie tot profitul.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 22.03.2021, 11:51)
nu am voie sa dezvolt subiectul fara sa bag alti oameni in probleme.
am vorbit in privat cu un amic care in trecut a fost director financiar la RRC.
afirmatia lui ? "E politica actionarului sa scoata pe o baza continua RRC pe pierdere prin politici contabile si mecanisme financiare aplicate".
ce mai e de zis?
:) nimic.
Sa dea dracu statul ordin sa trimita controale pe la ei , ce sa mai zic eu in plus?
Dupa ce ca am scapat pasarica pe gura... sa mai dau si detalii?
Daca statul nu-si pazeste pielea eu ce sa fac? Deja am ajutat zicand cat am zis.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2021, 21:05)
Nu dividendul este mic, pretul actiunii e prea mare