Romsys prezent la a cincea editie Expomil

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 octombrie 2007

Compania Romsys, partener strategic al Ministerului Apararii Nationale, a participat în mod traditional la a cincea editie Expomil, Expozitie Internationala de Tehnica Militara, desfasurata în perioada 18-21 octombrie 2007, la Romexpo.

Cu aceasta ocazie Romsys si-a prezentat capabilitatile sale de Integrator de solutii informatice complexe si de infrastructura în domeniul de aparare si siguranta nationala, bazate pe tehnologii de ultima ora de la companii internationale de renume.

Organizata în colaborare cu Ministerul Apararii, Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Administratiei si a Internelor, Romarm S.A.si Patromil, aceasta manifestare a reunit peste 100 de expozanti, cu noutati în domeniul tehnicii militare, oferindu-le acestora un cadru propice întâlnirilor comerciale dintre producatori, importatori, distribuitori si beneficiari.

Expozitia a adus în atentia publicului de specialitate cererea si oferta industriei românesti de aparare, cât si pe cele ale partenerilor straini din domeniul productiei de echipamente si tehnologie militara.

Standul Romsys a fost vizitat de personalitati politice si militare de cel mai înalt nivel, printre care dl.Teodor Melescanu-Ministrul Apararii Nationale, dl. amiral dr. Gheorghe Marin - Seful Statului Major General, Dl. Corneliu Dobritoiu - Secretar de Stat în Ministrul Apararii Nationale, dl. General Maior dr. ing. Ioan Eftimie Sandu - Seful Departamentului pentru Armamente.

Cu ocazia acestui eveniment, Romsys a prezentat solutii informatice si de infrastructura implementate în domeniul sistemelor strategice de aparare si siguranta nationala printr-o serie de proiecte complexe.

Dintre recentele aplicatii dezvoltate si implementate de Romsys, se numara si aplicatia informatica N-Core care are la baza principiile Sistemului de Codificare NATO, în conformitate cu manualul NATO privind codificarea. Aplicatia este utilizata în Europa de mai multe tari membre NATO si are un rol determinant în asigurarea compatibilitatii si interoperabilitatii între Biroul National de Codificare al Ministerului Apararii si NATO. Utilizarea ei va determina cresterea eficientei lanturilor logistice prin eliminarea duplicatelor din inventare, reducerea semnificativa a costurilor si utilizarea rationala a resurselor.

"Contractul s-a încheiat în urma unei exigente licitatii, iar compania Romsys a fost declarata câstigatoare datorita excelentului raport calitate/pret pentru solutia propusa, cât si datorita garantiei pe care o ofera prin numeroasele sale proiecte de infrastructura implementate în cei 14 ani de experienta pe piata integratorilor de sistem din România", a precizat un responsabil din Ministerul Apararii.

Succesele din domeniul militar au la baza capabilitati specifice, dezvoltate si perfectionate permanent de catre echipa Romsys, precum: structura separata a departamentului de aparare dedicat proiectelor cu specific militar, personal calificat, majoritatea foste cadre militare de specialitate, experienta în dezvoltarea solutiilor militare, respectarea standardelor militare (atât românesti cât si NATO) si nu în ultimul rând respectarea cerintelor legate de securitate si procedurile Ministerul Apararii.

O realizare majora în istoria companiei o reprezinta distinctia de "STAR Supplier" primita în 2003 din partea corporatiei americane Lockheed Martin - cel mai mare integrator de sistem si furnizor de servicii IT al guvernului SUA, înscriindu-se astfel printre colaboratorii si furnizorii de marca ai prestigioasei corporatii americane. Romsys este singura companie din Europa Centrala si de Est care reuseste aceasta performanta.

Romsys detine certificarile necesare abordarii proiectelor specifice domeniului militar si sigurantei nationale: OMCAS - Ministerul Apararii Nationale(1997), CCAS - Ministerul de Interne (199 , precum si ORNISS (2003). Compania Romsys este certificata de catre ORNISS pentru implementarea de proiecte strategice cu caracter clasificat, atât la nivel national, cât si pentru proiecte NATO clasificate.

Romsys este prima companie din Romania certificata NATO.

Companie privata cu capital integral românesc, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea si implementarea de solutii de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul si comunicatii, pe o gama variata de tehnologii si platforme. Solutiile si serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar-bancar, aparare si siguranta nationala, telecomunicatii si mari companii de utilitati publice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb