Romtelecom va aplica un nou sistem de facturare din a doua parte a anului

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 12 mai 2005

Operatorul român de telecomunicaţii - Romtelecom va introduce, din luna iulie 2005, un nou sistem de facturare - Geneva, care îi va permite să ofere pachete mai flexibile de servicii, de tip numere favorite sau intervale orare favorite, a declarat Dan Pazara, director Relaţii Internaţionale în Romtelecom. "Abonaţii vor putea opta pentru pachete cu apeluri mai ieftine decît cele obişnuite, gen < Prieteni >- sau < Familia >", a spus Pazara. De asemenea, abonatul ar putea alege între cinci numere favorite cu preţ special, o anumită ţară în care sună mai des sau un anumit interval orar.

"Toate aceste proiecte urmează să fie definitivate în lunile următoare, iar primele oferte comerciale vor apărea cel mai probabil în a doua parte a anului", a precizat directorul Romtelecom, citat de Rompres.

Costurile totale pentru implementarea acestui sistem se ridică la 14,1 milioane euro.

Totodată, Romtelecom intenţionează în 2005 să se concentreze pe ofertele de transfer de date, serviciul ADSL pe fibră optică, prezentat la CERF 2005, fiind lansat oficial ieri, o dată cu inaugurarea Palatului Telefoanelor. Acest serviciu se va adresa într-o primă fază clienţilor de business, iar din vară şi clienţilor persoane fizice.

Potrivit directorului Romtelecom, în perioada 2005- 2007, sunt prevăzute investiţii de 500 milioane euro, una dintre direcţiile vizate fiind introducerea a cîte 900.000 linii noi anual, care vor avea capabilitatea să transmită "triple play", adică voce, date şi televiziune.

Pentru 2005, operatorul Romtelecom intenţionează să modernizeze reţeaua de telefoane publice şi să introducă noi servicii care vor putea fi accesate de la telefoane publice, cum ar fi SMS -urile, info-chioşcuri, etc.

"Pînă în mai 2006 vor fi înlocuite toate liniile analogice rămase în reţea - cele din provincie -, ceea ce înseamnă aproximativ 750.000 linii", a precizat Dan Pazara.

Romtelecom a înregistrat în 2004 venituri totale de 839,1 milioane euro, în creştere cu cinci la sută faţă de 2003, reuşind şi un profit net de 107,1 milioane euro. Numărul de linii telefonice fixe deţinute de Romtelecom la finele lui 2004 a ajuns la 4,337 milioane, în creştere cu doar 0,3 sută faţă de anul precedent.

Anul trecut, în reţeua Romtelecom s-a vorbit 12,182 miliarde de minute, mai puţin cu trei procente decît în 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb