Rusia acuză Marea Britanie şi Statele Unite că incită la conflict în Marea Neagră

G.B
Internaţional / 25 iunie 2021

Rusia acuză Marea Britanie şi Statele Unite că incită la conflict în Marea Neagră

Rusia a acuzat Marea Britanie şi Statele Unite astăzi de încercare de a incita la conflict în Marea Neagră şi a declarat că îşi va apăra graniţele folosind toate mijloacele posibile, inclusiv forţa militară, notează Reuters, citată de Agerpres.

Viceministrul de externe Serghei Riabkov s-a exprimat la o zi după ce Moscova a avertizat Marea Britanie că va bombarda navele britanice în Marea Neagră dacă ceea ce a numit drept acţiuni provocatoare ale marinei britanice se vor repeta în largul coastei Crimeii, anexate de Rusia.

Agenţia de presă rusă RIA l-a citat pe Riabkov declarând că Washingtonul şi Londra alimentează conflictul în regiune prin neacceptarea Crimeei ca parte a Rusiei.

Rusia consideră peninsula parte a teritoriului său. Ea a anexat Crimeea în 2014, dar peninsula este recunoscută la nivel internaţional ca fiind parte a Ucrainei, aminteşte Reuters.

"Washingtonul şi Londra neagă realitatea (...) încercând să provoace conflicte", a declarat el. "Acestea sunt ape teritoriale ruseşti, aceasta este graniţa noastră. Pot confirma că noi o vom apăra cu toate mijloacele posibile, inclusiv militare", a adăugat Riabkov.

Rusia a anunţat miercuri că a tras focuri de avertisment şi a lansat bombe în calea unei nave de război britanice pentru a o alunga din apele Mării Negre în largul coastei Crimeii.

Marea Britanie a respins descrierea de către Rusia a incidentului. Potrivit Londrei, focurile de armă ar fi fost parte a unui "exerciţiu de artilerie" rus anunţat în prealabil şi nu a fost lansată nicio bombă.

Londra a confirmat că un distrugător britanic, HMS Defender, a navigat prin ceea ce a descris drept ape aparţinând Ucrainei.

Separat, Ministerul Apărării rus a anunţat vineri că începe exerciţii comune ale marinei şi forţelor aeriene în estul Mediteranei, unde Moscova operează o bază aeriană pe coasta Siriei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Si bineinteles, ca are si dreptate!

    idee:

    a observat cineva ca exact cand Macron si Merkel au propus deschiderea unor canale de comunicare cu Rusia ... exact atunci au inceput din initiativa UK/ si SUA harjonelile militare in Marea Neagra cu Rusia?  

    CINEVA UNDEVA NU VREA O APROPIERE UE-RUSIA!  

    1. si Rusia a mai si pus botul la situatia asta realizand un top gun air hunt in spatiul aerian al Romaniei (adica retaliind tot in cheie militara!) ....

      se pot zice multe despre rusi , dar nu ca ar cunoaste bine jocurile asimetrice in geopolitica si aria militara!  

      Rusia ar avea multe de castigat din relatia cu UE (si viceversa) daca aceasta s-ar realiza.  

      Dar , ... (caci exista un dar!) ... e nevoie de multa rabdare din partea rusilor si s-o lase mai moale cu raspunsurile militare in ariile / apele teritoriale romanesti.  

      Asta e viziunea mea, ei desigur pot face ce ii taie capul... (cu consecintele uzuale impotriva lor).  

      ... mai trag o incursiune in spatiul aerian romanesc, le mai pica un elicopter si un avion militar ...  

      ... mai trag o incursiune in spatiul aerian romanesc, o sa le mai explodeze o cursa Aeroflot, nu se stie cum si de ce (in curand) ....  

      .... mai trag o incursiune in spatiul aerian romanesc, poate le mai explodeaza un depozit de armament (nu se stie cum si de ce ... (in curand)....  

      Eu as miza pe pace si as intinde o mana impaciuitoare.  

      Dar daca vor sa ne jucam cu evenimente , ne jucam , nu asta ar fi problema.... Ei pot sa fie mult mai usor luati prin surprindere decat poate fi Romania luata prin surprindere.  

      Dar eu inca mizez pe pace si pe o apropiere UE-Rusia. Sa vedem daca rusii vad si altceva decat orizontul imediat al baionetei.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb