Forţele armate ruseşti au ucis civili legaţi la mâini în nord-estul Kievului

RUSIA, ACUZATĂ DIN NOU DE CRIME DE RĂZBOI  Forţele armate ruseşti au ucis civili legaţi la mâini în nord-estul Kievului

M.G.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 3 aprilie 2022

Înainte de retragere, ruşii au executat sute de civili

Groapă comună cu 280 de cadavre în localitatea Bucha din nord-estul Kievului

Retragerea forţelor ruseşti din jurul Kievului a lăsat dovezi îngrozitoare de atrocităţi comise împotriva civililor în suburbiile şi oraşele din regiune, transformate în zone infernale de război de invazia lui Vladimir Putin, relatează publicaţia britanică The Guardian, preluată de g4media.ro. Coloanele de blindate ucrainene care intrau în Bucha, o localitate situată la nord-vest de capitala Kiev, au găsit străzile pline de tancuri şi vehicule militare ruseşti arse şi cadavre ale civililor, despre care localnicii au spus că au fost ucişi de forţele armate ruse, fără nicio provocare.

Fotografiile din oraş arată bucăţi de tancuri şi vehicule blindate carbonizate şi distruse, aliniate de-a lungul unei străzi, alături de cadavre.

Reporterii Agenţiei France-Presse au văzut cel puţin 20 de cadavre, toate în haine civile, împrăştiate pe o singură stradă din localitate, iar cadavrul unui fotograf ucrainean dispărut, Maksim Levin, a fost descoperit într-un sat din apropiere. Trei dintre aceste cadavre se aflau lângă bicicletele lor, în timp ce alţii oameni erau căzuţi lângă maşini ciuruite de gloanţe, potrivit AFP.

Mai multe persoane decedate aveau mâinile legate la spate cu o bucată de pânză albă.

"Toţi aceşti oameni au fost împuşcaţi", a declarat pentru AFP primarul din Bucha, Anatoli Fedoruk, adăugând că alte 280 de cadavre au fost îngropate într-o groapă comună din oraş. "Acestea sunt consecinţele ocupaţiei ruseşti", a mai declarat Fedoruk.

De asemenea, printre civilii ucişi de ruşi s-ar fi numărat şi Olha Sukhenko, şefa satului Motyzhin aflat la est de Kiev, şi întreaga ei familie. Mai mulţi oficiali de rang înalt din Occident s-au declarat "îngroziţi de atrocităţile comise la Bucha şi în alte oraşe din Ucraina".

Forţele ruseşti s-au retras recent de pe întreg frontul nordic din regiunea Kievului, spre Belarus, executând în urma lor civili şi lăsând să putrezească cadavrele propriilor camarazi căzuţi în luptă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pe 2 martie ucrainienii raportau altceva despre contributia civililor la un atac asupra unei coloane rusesti. Acum spun "fara nicio provocare". Cine sa ii mai creada?

     

    The remains of the Russian military convoy blocked a street in the town of Bucha after the ambush - said to have been carried out by troops armed with NLAW missile launchers. 

    Artillery and drone strikes are also thought to have been deployed in the attack. Locals civilians are also reported to have helped fight the invaders by throwing petrol bombs. 

    Not far fr om Bucha, Ukrainian forces used Western-supplied anti-tank missiles to destroy another Russian convoy on a bridge that serves a main route into Kyiv. 

    A Russian column was obliterated and corpses were seen lying beside the road. 

    Ukrainian officials told CNN that they were “enthused by the victory on the bridge”. 

    1. Ti se pare imposibil ca in Bucha sa fi fost civili care participau la lupte si civili care nu participau la lupte? Care ar fi dovada ca i-au impuscat pe cei ce aruncau cu incendiare? Si nu ti se pare ca ar fi o diferenta intre a ucide niste civili care arunca incendiare si a executa civili cu mainile legate?

    pana la urma esțe un fel de razboi civil toata lumea vorbeste limba rusa si civilii imping tancuri si blindate in semn de protest ca suporterii de fotbal la duba jandarmeriei nu au senzatia pericolului fatal in fata unei armate straine

    1. Simioane, nu este cumva un carnaval cu masti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb