Rusia transmite SUA: Trebuie să vorbim, dar Ucraina trebuie să se afle pe agendă

R.S.
Internaţional / 22 iunie

Rusia transmite SUA: Trebuie să vorbim, dar Ucraina trebuie să se afle pe agendă

Rusia consideră presantă necesitatea unor discuţii de securitate cu Statele Unite, dar acestea trebuie să fie "cuprinzătoare" şi să includă subiectul Ucraina, a anunţat ieri Kremlinul.

"Este imposibil să scoatem segmente individuale din complexul general al problemelor acumulate şi nu vom face acest lucru", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă Moscova este pregătită să discute cu Washingtonul despre riscurile nucleare.

"Deci suntem deschişi la dialog, dar la un dialog larg şi cuprinzător care acoperă toate dimensiunile, inclusiv dimensiunea actuală, legată de conflictul din jurul Ucrainei, legată de implicarea directă a SUA în acest conflict", a declarat Peskov reporterilor.

Statele Unite resping afirmaţia Rusiei conform căreia, prin înarmarea Ucrainei, aceasta a devenit protagonistă directă într-un război menit să provoace o "înfrângere strategică" zdrobitoare Moscovei. SUA susţin că orice negocieri privind războiul au legătură cu Ucraina.

Poziţia rusă, aşa cum a subliniat Peskov, nu este nouă. Dar el a spus reporterilor că lista de subiecte pe care Rusia şi Statele Unite trebuie să le discute creşte.

"În general, acest dialog este foarte necesar", a spus Peskov. "Este necesar pentru că problemele se adună şi există o mulţime de probleme asociate cu arhitectura globală de securitate", a adăugat el.

Din punctul de vedere al Washingtonului, Putin este cel care, în al treilea an de război din Ucraina, adaugă teme pe lista preocupărilor legate de securitate

Săptămâna aceasta, el a vizitat Coreea de Nord, care deţine arme nucleare, a semnat un acord de apărare reciprocă cu liderul de la Phenian Kim Jong Un şi a spus că ar putea furniza arme ruseşti Coreei de Nord ca răspuns la înarmarea occidentală a Ucrainei.

Putin a reiterat, de asemenea, joi că are în vedere revizuirea doctrinei Rusiei privind utilizarea armelor nucleare. Ultimul tratat de control al armelor rămas, care limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care Rusia şi Statele Unite le pot desfăşura, urmează să expire în 2026.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pacea vor decide NUMAI,

    USA si Rusia,

    e clar ca buna ziua  

    1. in afara de forta, rusul nu intelege de nimic altceva.

    Dar important. Ambii observa consecinte economice grave in lume, plus egalitatea strategica nu a fost afectata, deci razboiul nu a adus niciun beneficiu nici US, nici Rusiei. Mai presant, alegerile din Europa si US sunt, sau vor fi castigate de fortele anti razboi!

    1. nu sunt fortele antirazboi, dc intrebi populatia, 100% e antirazboi. cine va promite ca va opri razboiul in 24 de ore etc, va minte pt voturi

      Rusnacule, limba romana cand o vei invata?

    Se vede clar ca Rusia nu vrea PACE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb