Rusia vrea ca exportatorii săi să fie plătiţi în ruble

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 mai 2014

Rusia vrea ca exportatorii săi să fie plătiţi în ruble

Autorităţile de la Moscova au anunţat, ieri, că analizează diferite modalităţi pentru ca marii săi exportatori, cum sunt companiile energetice de stat, să fie plătiţi în ruble, transmite Reuters, conform Agerpres.

Ideea ca unii exportatori ruşi să fie plătiţi mai degrabă în ruble decât în dolari a câştigat teren în ultimele săptămâni, în încercarea de a ocoli sancţiunile impuse de Occident împotriva companiilor ruseşti. Potrivit preşedintelui celei de a doua mari bănci ruseşti, VTB, Andrei Kostin, primele trei companii de stat ruseşti, "Gazprom", producătorul de petrol "Rosneft" şi cel de armament "Rosoboronexport", au avut împreună, în 2013, exporturi în valoare de 230 de miliarde dolari, fiind responsabile pentru 44% din totalul livrărilor externe ale Rusiei.

"Există anumite riscuri, însă pregătim un mecanism, lucrăm la acest lucru", a declarat ministrul rus de finanţe, Anton Siluanov, cu prilejul unei vizite în enclava Kaliningrad. "Există unele costuri pentru exportatori, dar şi pentru cumpărătorii produselor noastre, deoarece vor trebui să plătească în ruble, iar moneda rusească este uşor volatilă. În plus este vorba şi de plata comisionului", a mai spus Siluanov.

Adjunctul ministrului rus de Finanţe, Alexei Moiseev, a declarat că Guvernul poartă discuţii cu marile companii de stat în legătură cu posibilitatea transferării contractelor de export în ruble, adăugând însă că introducerea plăţilor obligatorii în monedă naţională nu se va aplica exportatorilor privaţi.

Moiseev a explicat că, potrivit propunerilor analizate, clienţii exporturilor ruseşti vor putea să plătească în orice valută, însă va fi nevoie de o bancă pentru convertirea valutei respective în ruble înainte ca banii să ajungă la exportator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb