SĂPTĂMÂNA ACEASTA Valoarea totală tranzacţionată pe BVB: aproape 300 milioane lei

V.B.
Piaţa de Capital / 30 august 2014

Valoarea totală tranzacţionată pe BVB: aproape 300 milioane lei

Valoarea totală tranzacţionată pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în această săptămână până ieri, la ora 17:00, a fost de 288,55 milioane lei, dintre care 284,8 milioane lei au însumat vânzările de acţiuni, în urcare cu 78,8% faţă de săptămâna precedentă, informează un buletin Puls Capital trimis redacţiei.

Cele mai importante schimburi au fost realizate pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), în valoare de 100,8 milioane lei, Electrica (EL, 51,7 milioane lei), OMV Petrom (SNP, 46,9 milioane lei), Romgaz (SNG, 27 milioane lei) şi BRD-GSG (BRD, 20,1 milioane lei). Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 3 milioane lei, cu obligaţiuni 5.900 lei, iar cu unităţi de fond 800.000 lei.

În piaţa Deal, au fost efectuate schimburi de 155,5 milioane lei.

Până ieri la ora 17, indicii bursieri au înregistrat evoluţii pozitive, cuprinse între 0,73% (ROTX, până la 13.233,89 puncte) şi 3,15% (BETPlus, 1056,79 puncte).

În săptămâna analizată, 40 de titluri au evoluat pozitiv, 17 negativ, iar 15 au avut evoluţii stabile. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile Transilvania Construcţii (COTR, 18,17%), Stirom (STIB, 10,86%) şi Impact (IMP, 10%). De cealaltă parte, cea mai mare scădere a fost consemnată pe titlurile Amonil (AMO, 8,4%), urmată de Teraplast (TRP, 5,45%) şi Electromagnetica (ELMA, 4,62%).

Valoarea tranzacţiilor a fost susţinută, în această săptămână, de mai multe Dealuri realizate în special pe titlurile FP şi SNP. Cele mai mari au fost încheiate încă de la debutul săptămânii, când au fost schimbate 75,94 milioane acţiuni FP la preţul de 0,7395 lei/acţiune şi 54.707.100 titluri SNP la 0,485 lei/unitate. Pe parcursul săptămânii, au fost raportate şi alte Dealuri mai mici pe aceşti emitenţi, dar şi altele pe titlurile Electrica, SIF Moldova (SIF2), SSIF Broker (BRK), Romgaz, BRD şi Banca Transilvania (TLV). Pe toată săptămâna, titlurile enumerate anterior au consemnat aprecieri, cu excepţia celor ale TLV, care aveau, până ieri, la ora 17, un declin de 0,39% faţă de vinerea precedentă.

"Cea mai mare instituţie de credit cu capital privat românesc a anunţat doar pe final de săptămână o majorare de capital de 2% prin conversia în acţiuni a unor obligaţiuni emise de bancă, aceasta având un impact uşor pozitiv asupra evoluţiei preţurilor. Prin urmare, corecţia este mai mult tehnică, titlurile Banca Transilvania aflându-se într-un canal de consolidare în ultima lună", comentează autorii comunicatului.

Cele mai bune evoluţii săptămânale aparţin titlurilor Electrica, BRD, Banca Carpatica (BCC), SIF Moldova şi Antibiotice Iaşi (ATB). Primele trei au consemnat majorări pe fondul unor volume în creştere.

"În cazul Electrica, entuziasmul se datorează prin oportunitatea emitentului de a participa la procesul de vânzare a companiilor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice deţinute de Enel", opinează reprezentanţii Puls Capital. Până ieri, la ora 17, titlurile EL aveau un avans săptămânal de 4,79%, atingând 11,72 lei/acţiune, un nou record de la listarea companiei, cu 7% peste cel de la oferta iniţială.

"La BRD-GSG, predomina un sentiment de piaţă pozitiv, investitorii având încredere într-o revenire a băncii la fundamente mai bune în perioada următoare. Aceste titluri au o creştere de aproape 4% faţă de săptămâna precedentă.

Cel mai mult au crescut, însă, titlurile BCC, care au consemnat un avans săptămânal de aproape 7%, ca urmare a posibilităţii intrării în acţionariatul băncii a unor fonduri de investiţii, fiind şanse mari chiar de anul trecut", mai informează sursa citată.

Autorii buletinului amintesc de două evenimente importante ale ultimei săptămâni, cu efect pozitiv asupra pieţelor. Banca Centrală Europeană (BCE) se pregăteşte să ia noi măsuri de stimulare a economiei (având în vedere riscul intrării zonei euro în deflaţie), iar SUA au înregistrat, în al doilea trimestru, o creştere economică de 4,2%, cu 0,2% peste estimarea iniţială, ca efect al revizuirii în sus a datelor privind investiţiile companiilor în clădiri şi echipamente.

"Pe de altă parte, înrăutăţirea situaţiei din Ucraina a început să se vadă şi la nivelul burselor vest-europene pe final de săptămână. Indicii americani şi autohtoni nu au reacţionat, în schimb, prea mult la tensiunile din Europa de Est", mai comentează reprezentanţii Puls Capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb