ŞAPTE ZILE CONSECUTIVE DE DECLIN Euro - aproape de cursul minim al ultimelor trei luni, faţă de dolar

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 mai 2012

Euro - aproape de cursul minim al ultimelor trei luni, faţă de dolar

Moneda unică europeană s-a depreciat ieri, pentru a şaptea zi la rând, pe pieţele internaţionale, în raport cu dolarul, în condiţiile în care politicienii greci au eşuat în încercarea de a ajunge la o înţelegere privind crearea unui nou guvern, în urma alegerilor de duminică.

Antonis Samaras, liderul partidului Noua Democraţie, care a fost mandatat să formeze guvernul în urma negocierilor cu celelalte formaţiuni, a declarat: "Am făcut tot ce am putut ca să obţin un rezultat, însă acest lucru a fost imposibil", a declarat Samaras.

Astfel, în Grecia ar putea avea loc noi alegeri generale. Conform unor surse citate de presa internaţională, este posibil ca noul scrutin să se des-făşoare la data de 17 iunie.

Investitorii se tem că Grecia ar putea părăsi uniunea monetară, situaţie care ar avea consecinţe grave asupra regiunii. În opinia analiştilor, Grecia ar putea ieşi din zona euro chiar luna viitoare, probabilitatea în acest sens fiind mare.

Euro a scăzut cu 0,5% la ora 10.38, pe piaţa din New York, ajungând la 1,2986 dolari. Luni, moneda împărţită de 17 state din UE a coborât la 1,2955 dolari, cel mai redus curs din 25 ianuarie până în prezent.

Menţionăm că scăderea euro a fost determinată şi de respingerea, de către cancelarul german Angela Merkel, a acordării de stimulente guvernamentale pentru susţinerea creşterii economice în Europa. Liderul de la Berlin intră astfel într-un conflict cu preşedintele ales al Franţei, Francois Hollande, care cere mai puţină austeritate în zona euro şi mai multe măsuri de stimulare a creşterii economice.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a provocat pe Hollande. Barroso a afirmat că expansiunea economică este de câţiva ani pe agenda UE, alături de măsurile de austeritate. Oficialul european a spus: "Am făcut progrese incredibile în construcţia unei uniuni economice reale. Am dat un răspuns solid în privinţa crizei, prin refacerea sistemului bancar, consolidarea guvernanţei economice, înfiinţarea fondurilor de salvare şi asigurarea unei solidarităţi fără precedent între statele membre aflate în dificultate".

Pe de altă parte, Barroso a îndemnat statele membre să reducă taxele pe piaţa muncii, în vederea stimulării creării locurilor de muncă şi a accelerării investiţiilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb