SEC amână aprobarea preluării Chicago Stock Exchange de către investitori chinezi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 august 2017

SEC amână aprobarea preluării Chicago Stock Exchange de către investitori chinezi

Autoritatea pieţei de capital din Statele Unite ale Americii (Securities and Exchange Commission - SEC) a amânat, în această săptămână, aprobarea planului de preluare a Chicago Stock Exchange (CHX) de către un consorţiu care include mai mulţi investitori din China, informează Financial Times.

SEC a avut termen până în 9 august să aprobe sau să respingă tranzacţia de preluare a Bursei din Chicago, însă a decis să prelungească acest termen după ce, luna trecută, unsprezece politicieni republicani şi democraţi americani le-au cerut autorităţilor federale de reglementare să respingă planul.

Anterior primirii acestei scrisori, SEC recomandase aprobarea tranzacţiei care, dacă se va realiza, va reprezenta prima preluare a unei burse americane de către investitori din China.

Secretarul SEC, Brent Fields, a transmis o scrisoare către CHX, în care arată că avizul privind tranzacţia este amânat, în aşteptarea unei revizuiri a normelor în materie.

În ultimii doi ani, achiziţiile de active americane de către China (inclusiv afaceri străine cu operaţiuni în SUA) au fost atent cercetate de autorităţile americane de reglementare. În acest sens, Comisia pentru Investiţii Străine din SUA (Cfius) a devenit unul din principalele obstacole în calea companiilor chineze care speră să cumpere tehnologii sensibile în SUA şi Europa.

Lu Shengju, deţinătorul "Chongqing Casin Enterprise Group", principalul investitor care urmăreşte preluarea Chicago Stock Exchange, a declarat că tranzacţia ar beneficia de dezvoltarea financiară pe care o cunoaşte China şi, totodată, astfel ar fi aduse către investitorii din SUA companii chineze "interesante", care au creşteri importante.

Bursa din Chicago, subsidiară a "CHX Holdings" Inc., a fost înfiinţată în 1882. Acţionarii minoritari ai Bursei din Chicago sunt "E Trade Financial" Corp., "Bank of America" Corp., "Goldman Sachs Group" Inc. şi "JPMorgan Chase & Co". Dacă planul de înstrăinare va fi aprobat, atunci aceştia îşi vor vinde deţinerile către "Chongqing Casin Enterprise Group".

La Bursa din Chicago se derulează aproape 0,5% din tranzacţiile cu acţiuni din SUA, conform Bloomberg.

Politicienii care se opun tranzacţiei de înstrăinare susţin că SEC ar trebui să fie atentă la această afacere deoarece este posibil ca autoritatea de reglementare să nu poată monitoriza acţionariatul chinez.

În februarie anul trecut, la scurt timp după anunţul privind această tranzacţie, un grup de 46 de parlamentari americani au îndemnat administraţia de atunci, condusă de Barack Obama, să supună afacerea unei analize privind securitatea naţională.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb