SEC anchetează o posibilă fraudă la "Citigroup" Mexic

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 martie 2014

SEC anchetează o posibilă fraudă la "Citigroup" Mexic

Securities & Exchange Commission (SEC - comisia pentru valori mobiliare din SUA) investighează o presupusă fraudă la subsidiara din Mexic a Citigroup, "Banamex", care a făcut necesară revizuirea rezultatelor financiare ale băncii americane, săptămâna trecută, conform unor surse apropiate situaţiei.

Sursele spun că autoritatea de reglementare a pieţei de capital din SUA examinează şi dacă "Citigroup" a încălcat normele privind lupta împotriva corupţiei.

Conform surselor, un angajat al "Banamex" a fost interogat de poliţia din Mexic în baza suspiciunilor că banca este implicată într-o schemă de împrumuturi false.

La finele săptămânii trecute, "Citigroup" a informat că a descoperit la "Banamex" credite neperformante de 400 de milioane de dolari, drept pentru care şi-a redus cifra privind profitul pe 2013 cu 235 de milioane de dolari, la 13,67 miliarde dolari. Banca raportase iniţial rezultatele sale financiare în urmă cu mai bine de o lună.

Creditele neperformante au fost acordate pentru o companie mexicană de servicii petroliere, "Oceanographic", ale cărei active sunt sechestrate de autorităţi. Compania de servicii petroliere a fost contractor pentru producătorul petrolier de stat "Pemex".

Directorul executiv al "Citigroup", Michael Corbat, consideră incidentul "o infracţiune josnică" şi crede că reprezintă un "episod izolat". Conform afirmaţiilor lui Corbat, "Banamex" analizează opţiunile legale în acest caz. "Acţiunile penale ne-ar putea permite să ne recuperăm pagubele", a menţionat Michael Corbat.

Investigaţia SEC în acest caz se află în fază iniţială şi este mult prea devreme ca să stabilească dacă autoritatea de reglementare va face o sesizare către Departamentul de Justiţie, conform surselor mai sus menţionate.

La finele săptămânii trecute, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a informat că monitorizează situaţia de la "Banamex", pentru o posibilă infracţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb