Seceta reduce producţia de cereale a Europei

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 august 2012

Seceta din sudul şi estul Europei contribuie la scăderea globală a producţiei de cereale, sporind totodată temerile legate de impactul pe care îl poate avea pe termen lung asupra rezervelor de apă dulce, relatează Euractiv.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură (FAO), preţul alimentelor a crescut per total cu 6% în luna iulie, dar la porumb creşterea a fost de 23%, iar la grâu de 19%. Aceste majorări sunt atribuite în principal secetei devastatoare care a afectat centrul Americii şi recoltei de grâu mai slabe decât se prevedea din Rusia, informează Agerpres.

În Europa, centrul de analiză Strategie Grains şi-a redus previziunile în ceea ce priveşte recolta de porumb a UE cu 7,1 milioane de tone, apreciind că aceas­ta se va ridica la 58,1 milioane de tone, cu 13% mai puţin faţă de 2011.

"Creşterea porumbului a fost grav afectată de arşiţă, de vremea uscată din Europa centrală şi de sud", a explicat pentru Reuters centrul de analiză instalat în Franţa, adăugând că "daunele sunt ireversibile, cu toate că o ameliorare a vremii ar putea crea condiţii mai bune pentru dezvoltarea cerealelor existente". În ceea ce priveşte producţia de porumb globală, Strategie Grains şi-a revizuit în jos cu aproape 70 de milioane de tone previziunile pentru sezonul 2012/2013, până la 829,1 milioane de tone.

Observatorul european pentru secetă a anunţat că sunt condiţii de secetă în regiuni din Franţa, Germania, Spania şi Italia, dar şi în Insulele Feroe din Atlanticul de nord, care ţin de Danemarca. În plus, părţi din China, Rusia, Aus­tralia, Franţa, Spania, Portugalia şi sudul Statelor Unite au cunoscut în ultimii ani perioade îndelungate de vreme uscată, ceea ce a afectat producţia de bunuri alimentare şi a creat îngrijorare în legătură cu stabilitatea pe termen lung a rezervelor de apă. În Anglia, a treia iarnă succesivă fără precipitaţii a determinat autorităţile britanice să susţină măsuri de conservare a apei.

Deşi în numeroase părţi ale Europei există rezerve mari de apă, continentul nu este imun. Cercetători de la Centrul Helmholtz pentru studiul mediului (Germania) au avertizat că unele ţări din UE se confruntă atât cu scăderea rezervelor de apă, cât şi cu poluarea, şi au cerut Uniunii să ia măsuri pentru o mai bună gestionare a situaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb