Secretarul de Stat al SUA reasigură Ankara că Washingtonul condamnă PKK pentru executarea a 13 turci răpiţi în nordul Irakului

A.P.
Internaţional / 16 februarie 2021

Secretarul de Stat al SUA reasigură Ankara că Washingtonul condamnă PKK pentru executarea a 13 turci răpiţi în nordul Irakului

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a reasigurat luni Ankara că Washingtonul condamnă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru executarea a 13 turci răpiţi în nordul Irakului, după ce Turcia a afirmat că o declaraţie anterioară a SUA este "o glumă", transmite Reuters, scrie News.

Duminică, Turcia a afirmat că militanţii din PKK au executat captivii, între care se aflau militari turci şi membri ai poliţiei, în timpul unei operaţiuni militare împotriva grupului.

Statele Unite au afirmat duminică seară că sunt alături de Turcia, membră a NATO, şi că vor condamna asasinatele dacă se va confirma că responsabilitatea revine PKK.

Turcia, deja nemulţumită de parteneriatul Washingtonului cu luptătorii kurzi din Siria vecină, a fost înfuriată de condiţionalitatea declaraţiei şi l-a convocat luni pe ambasadorul SUA la Ankara.

Într-o convorbire telefonică purtată luni cu ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, Blinken "a afirmat opinia noastră că teroriştii PKK poartă responsabilitatea", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Price nu a spus dacă discuţia telefonică a avut loc ca răspuns la convocarea Turciei a ambasadorului SUA.

O discuţie telefonică între cei doi diplomaţi de top ai ţărilor a fost anticipată de săptămâni întregi.

A fost prima convorbire dintre Blinken şi omologul său turc, la aproape patru săptămâni după ce preşedintele Joe Biden şi-a preluat funcţia.

Biden nu a vorbit încă cu Erdogan, o întârziere care a fost interpretată de unii ca fiind ignorarea unui aliat important.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a criticat luni Washingtonul, care a desemnat PKK o organizaţie teroristă, dar a desfăşurat forţe americane alături de luptătorii kurzi YPG în Siria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb