Sectorul IT din ţara noastră, în atenţia Parlamentului European

Alexandra Cismaru
Companii #IT / 1 aprilie 2017

Victor Negrescu (Sursa foto: Facebook)

Victor Negrescu (Sursa foto: Facebook)

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, cel care a fost, în ultimele zile, gazda unei delegaţii a Parlamentului European venită în ţara noastră pentru a cunoaşte reprezentanţi de top din industria IT autohtonă, precum şi factori de decizie şi membri ai societăţii civile a transmis că ţara noastră are "un potenţial enorm în sectorul digital şi al inovării", ce poate contribui decisiv la construirea unei imagini pozitive de ţară, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Victor Negrescu, europarlamentar, a subliniat: "România are un potenţial enorm în domeniul digital şi al inovării. Această Românie creativă poate schimba imaginea ţării noastre dacă ştim să o promovăm, arătând tuturor de ce sunt în stare talentele noastre. De aceea, împreună cu o delegaţie a Grupului S&D din Parlamentul European, am venit la Bucureşti pentru a discuta cu mai multe companii româneşti de top din zona digitală, dar şi cu decidenţi interesaţi de promovarea componentei de inovare, precum domnul Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Sorin Grindeanu, premierul României şi domnul Şerban Valeca, ministrul Cercetării. În acest fel, delegaţia Parlamentului European a văzut la faţa locului potenţialul României în domeniul IT".

Agenda vizitei delegaţiei a mai cuprins o dezbatere a Grupului S&D cu reprezentanţi ai hub-urilor şi incubatoarelor de afaceri din mediul digital românesc şi o masă rotundă la nivel înalt, pe tema "Cybersecurity in the new digital age", la care au participat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Augustin Jianu, precum şi 70 dintre cei mai proeminenţi factori de decizie, reprezentanţi ai companiilor şi ai societăţii civile din domeniul cybersecurity, potrivit sursei citate.

Victor Negrescu, care este şi deţinător al titlului de Europarlamentar al Anului 2015 la capitolul Agenda Digitală a mai adăugat: "Avem nevoie de o reconfigurare a felului în care domeniul IT a fost gestionat în ultimii ani, pentru a se maximiza şansele programatorilor români şi ale companiilor autohtone de a ieşi pe pieţele internaţionale cu produse fiabile. Şi sunt convins că actualul guvern este în măsură să dea direcţia potrivită în acest sens, dat fiind interesul ridicat şi disponibilitatea de a colabora cu sectorul IT".

Potrivit comunicatului, în cadrul mesei rotunde privind securitatea cibernetică, europarlamentarul a atras atenţia asupra faptului că, potrivit Intel, până la 200 de miliarde de dispozitive digitale conectate la Internet, la nivel mondial - aşa numitele IoT devices - vor trebui securizate până în 2020, de la 15 miliarde câte erau în 2015. De altfel, potrivit estimărilor Microsoft evidenţiate de Negrescu, cca 4 miliarde de oameni vor fi conectaţi la Internet până în 2020, dublu faţă de numărul celor din prezent. Totodată, a mai arătat acesta, cheltuielile privind securitatea cibernetică sunt aşteptate să depăşească un trilion de dolari în intervalul 2017 - 2021, în condiţiile în care costurile pagubelor cauzate de crimele cibernetice sunt estimate să ajungă la 6 trilioane de dolari până în 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb