Semnal de alarmă tras de un membru al CNA: audiovizualul în pericol!

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 25 noiembrie 2014

Lipsa de reacţie a Consiliului Naţional al Audiovizualului la derapajele unor posturi de televiziune pe toată durata campaniei electorale a stârnit numeroase luări de poziţie. Firesc, au apărut întrebări legate de utilitatea unui organism care poate fi blocat sau se auto-blochează atât de uşor. Răspunsurile întârzie să apară!

Valentin Jucan, membru al CNA, a transmis o scrisoare deschisă pe această temă, încercând să tragă un semnal de alarmă înainte ca instituţia din care face parte să-şi piardă definitiv credibilitatea: "Audiovizualul românesc, Televiziunea publică şi Radioul, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), au nevoie de sprijin pentru reformare, înainte de dispariţia totală a credibilităţii lor. Perioada de campanie electorală a dat prilejul televiziunilor şi CNA-ului să îşi arate defectele majore şi complicitatea la o manipulare fără precedent în România. O parte a observatorilor media au reacţionat tranşant la abandonul corectitudinii şi a bunului simţ manifestat de televiziuni. Actuala majoritate politică din Parlament a lăsat CNA fără funcţionalitate exact în debutul turului doi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale, deci, în imposibilitate de a aplica legea.(...) Consider că actualul context, în care manipulările la care recurg majoritatea televiziunilor sunt blamate şi respinse public de către români, este cel mai potrivit pentru concertarea eforturilor de resetare a spaţiului audiovizual, în sensul reacceptării valorilor unei prese independente. De aceea mă adresez organizaţiilor care supraveghează presa radio-tv, le solicit sprijinul, le solicit să îşi facă auzite vocile, le solicit să cheme la dialog principalii responsabili pentru dezastrul din audiovizualul românesc, acum, când încă se mai poate. Propun următoarele teme care pot fi completate: 1.Televiziunile: violenţa manipulărilor, atacurile între televiziuni, atacurile între jurnalişti; conţinutul editorial radicalizat, partizanatul politic excesiv; stabilirea unor norme comune care să respecte informarea corectă a publicului şi moralitatea publică, norme care să nu încalce Legea şi Codul audiovizual, norme care să fie asumate public de televiziuni, norme care să coaguleze televiziunile şi radiourile într-un Grup Român de presă Radio-TV. 2. Televiziunea publică şi Radioul: solicitarea clarificării situaţiei de pasivitate şi/sau de partizanat politic a SRTV şi SRR pe perioada campaniei electorale pentru alegerea Preşedintelui României; identificarea măsurilor necesare pentru depolitizarea SRTV şi SRR, la nivelul conducerii şi la nivelul persoanelor responsabile de conţinutul editorial; solicitarea unei anchete parlamentare în legătură cu nerespectarea obligaţiilor publice ale SRTV şi SRR în campania electorală; clarificarea stării de incompatibilitate a preşedintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, dar şi a multor membri din Consiliul de administraţie al SRR. 3. Consiliul Naţional al Audiovizualului : solicitarea demisiei preşedintelui CNA, Laura Georgescu; numirea a patru noi membri CNA pentru deblocarea activităţii Consiliului. (...) Consider că aceste trei teme trebuie să se constituie într-un demers comun al tuturor celor care cred în presa independentă, soluţionarea lor fiind un pas important în normalizarea spaţiului audiovizual".

Jucan speră ca organizaţii precum ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Freedom House România sau Reporteri fără Frontiere să se alăture demersului său pentru ca lucrurile să fie mişcate din actualul punct, unul mort pentru viitorul audio-vizualului autohton.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se spune ca mass-media a avut "complicitatea la o manipulare fără precedent în România". Sunt de acord. Nu tin minte ca in celelalte campanii electorale televiziunile si presa sa fie atat de pornite, atat de radicalizate si atat de nesimtite pana la urma (ca atunci cand minti cu nerusinare). Si nu doar suspectii de serviciu acuzati mereu, RTV sau A3, ci TOATE, absolut toate televiziunile au facut acelasi lucru, murdar si mincinos. Chiar si TVR avea in studio doar comentatori, "intelectuali" fireste, pro-Johannis. Chiar si dezbaterile au fost aranjate cu moderatori auto-declarati de o parte (Johannis). S-au aruncat la cos toate pretentiile de echi-distanta, de seriozitate. Manipulare cu toate mijloacele de propaganda posibila fara nicio rusine.

    Impresia mea este ca nu mai exista de mult,Salariile membrilor CNA ar trebui platite doar cu conditia ca telepectatorii romani sa voteze afirmativ.Aceasta institutie nu si-a respectat misiunea,este doar un apendice mai ascuns al PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb