SENARIA a înregistrat o creştere de 25% în primul trimestru din 2023

G.D.
Companii / 11 aprilie 2023

SENARIA a înregistrat o creştere de 25% în primul trimestru din 2023

SENARIA încheie primul trimestru din 2023 cu o creştere de 25% faţă de perioada similară din 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. În primul trimestru al acestui an, SENARIA a contractat proiecte pentru serviciile furnizate în valoare de 1 milion de euro previzionând astfel cel puţin o dublare a cifrei de afaceri faţă de 2022.

Potrivit sursei citate, SENARIA, companie de project management şi consultanţă tehnică în domeniul dezvoltării imobiliare, înfiinţată în 2019, a administrat în 2022 proiecte în valoare totală de peste 20 milioane de euro. Deşi a fost un an marcat de provocări economice şi socio-politice, piaţa investiţiilor imobiliare a transmis un semnal de stabilitate şi de creştere organică, sustenabilă în anii anteriori, semnal care continuă şi în acest an.

"Dinamica pozitivă a venit pe fondul tendinţei de revenire în real estate, după 2020-2021 blocaţi de criza sanitară. 2022 a fost un an bun pentru noi, o perioadă în care am avut mai multe proiecte noi în zona rezidenţială, dar şi în zona industrială. Piaţa imobiliară oferă numeroase oportunităţi şi anul acesta, în ciuda contextului, iar noi suntem pregătiţi să oferim în continuare dezvoltatorilor şi investitorilor imobiliari servicii de management de proiect orientate către client, care se traduc prin optimizarea costurilor şi a timpului de livrare. Pentru 2023 ne propunem să creştem numărul de proiecte administrate cu 30%", a declarat Cătălin Chimir, Managing Director Senaria Management & Engineering.

Tendinţa de creştere este dată atât de cererea din piaţă în sectorul privat prin investiţii în proiecte rezidenţiale atipice sau industriale, cât şi din proiectele de amploare din sectorul public. În primele 3 luni ale lui 2023, SENARIA a contractat proiecte din zona de management de proiect, fit-out şi servicii de due dilligence tehnic furnizate în vederea achiziţionării de imobile către investitori privaţi şi fonduri de investiţii, ce vor avea un impact semnificativ în cifra de afaceri estimată pentru anul în curs. Creşterea faţă de perioada similară a lui 2022 este de 25% şi compania consideră că premisele actuale favorizează cel puţin dublarea cifrei de afaceri la nivel de 2023, cu depăşirea pragului de 800.000 de euro.

"Investitorii imobiliari maturi au înţeles avantajul continuării proiectelor, chiar dacă înaintează într-o manieră precaută în care abordarea trebuie să ţină cont de administrarea riscurilor şi atenţia la marje. Ei înţeleg şi avantajul contractării serviciilor de management de proiect din partea unui furnizor specializat şi experimentat şi reuşesc astfel să optimizeze costurile şi să continue proiecte într-o perioadă în care mulţi reduc ritmul. Ne bucurăm că am găsit parteneri care au văzut în această perioadă o oportunitate, iar acest lucru va fi un motor de creştere în 2023", a precizat Cătălin Chimir.

Provocările acestui an sunt multe şi fără precedent, pe fondul manifestării simultane ale acestora, consideră reprezentanţii SENARIA. Printre acestea se numără contextul geopolitic - care provoacă probleme legate de creşterea preţurilor materialelor, politica monetară ce prevede condiţii dure de finanţare a proiectelor de dezvoltare imobiliară sau de achiziţie a produselor imobiliare, politica fiscală ce prevede condiţii de impozitare ridicată a imobilelor şi veniturilor rezultate, precum si o reducere a investiţiilor străine pe fondul problemelor de la graniţă, tendinţă remarcată şi în rândul investitorilor români, în contextul incertitudinii financiare actuale.

"Totuşi, este şi o perioadă cu multe oportunităţi. Deşi accesul la finanţare este îngreunat, acesta poate fi un factor ce elimină concurenţa şi oferă posibilitatea obţinerii unor costuri de manoperă scazute în viitorul apropiat. Reorganizarea pornită de proprietarii de unităţi de producţie aflate în Ucraina, Rusia şi China, care îşi mută activitatea în Europa de Est din dorinţa de a evita marile decalaje aparute în aprovizionarea pieţelor cu produsele fabricate de aceştia, alături de dezvoltarea sectorului e-commerce, conduce la creşterea cererii de proiecte în sectorul logistic şi industrial, prin urmare vom traversa o perioadă atipică în acest sector, dar cu siguranţă lipsită de provocări", a mai apreciat Cătălin Chimir în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb