SENATORUL FLORIN CONSTANTINESCU, PSD: "Sectorul energiei, pus pe butuci de nişte miniştri, începând cu Niţă"

Alexandru Costea
Companii #Energie / 3 martie 2015

Actualizare 18:19 Gerea: "Nu avem capacitatea umană să finalizăm strategia energetică, pe simulări şi scenarii"

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, şi-a exprimat, astăzi, intenţia ca, până în octombrie, să prezinte strategia energetică a ţării noastre, menţionând că va fi nevoie de "profesionişti" din afara ministerului pentru finalizarea documentului, dar şi reclamând faptul că instituţia nu dispune de condiţii optime pentru simulările şi scenariile necesare, scriu surse din presă.

Întrebat, în Comisia de transporturi şi energie din Senat, când estimează că va finaliza strategia energetică a României, Gerea a răspuns: "Intenţionăm ca undeva în octombrie să o putem prezenta. Vom vedea cum ne încadrăm. Important este că noi vrem să facem o dată un schelet, atât cât putem noi şi cei care au mai fost până acum, că au lucrat la ceea ce este acum pe site în consultare, voluntarii, să spunem (că aşa s-a lucrat, pe voluntariat) şi, totodată, să putem să angajăm la un moment dat şi un consultant, dacă se poate, pentru partea de reglaj, pentru că sunt lucruri la care noi nu putem răspunde, mai mult partea asta de scenarii, unde nu avem capacitatea efectivă, umană, pentru toate aceste simulări şi tot ce mai trebuie făcut. Că trebuie făcute până la urmă şi nişte scenarii, nişte simulări, să vedem variantele care ar ieşi din această strategie cam ce ne dau. Dar trebuie, într-adevăr, să lucrăm şi cu oameni cu experienţă, profesionişti, pe acest domeniu".

(Valentin Busuioc)

---

Senatorul PSD Florin Constantinescu a spus, azi, la o dezbatere a Comisiei de Energie din Senat cu ministrul pentru Energie, Andrei Gerea, că fostul ministru PSD Constantin Niţă a afectat grav investiţiile străine în România, totul pornind de la situaţia energiei regenerabile.

"N-am avut onoarea să-l vedem la faţă pe fostul ministru al Energiei", a declarat senatorul PSD, făcând aluzie la refuzul lui Niţă de a veni la comisie în ciuda apelurilor repetate, potrivit stiripesurse.ro.

Senatorul PNL Gigi Chiru a spus ce cred, potrivit domniei sale, investitorii în energie regenerabilă despre fostul ministru PSD: "În opinia lor, groparul sistemului românesc de regenerabile este domnul Niţă".

Senatorul PSD a întărit cele spuse de liberal şi a prezentat gravitatea faptelor fostului ministru PSD: "Vreau să-l sprijin pe colegul meu şi sunt de acord cu tot ceea ce a spus: un sector pus pe butuci de nişte miniştri, începând cu Niţă. Asta e, e prietenul meu, dar asta este: a intrat cu cizma şi a rezolvat şi sectorul ăsta şi nu doar sectorul ăsta; a rezolvat toate investiţiile străine în România, pentru că părererea investitorilor privind ce s-a întâmplat pe acest domeniu s-a transferat şi pe celelalte sectoare, când investitorii din afară au spus că nu pot merge în România să facă investiţii, deoarece nu e predictibil, pentru că Guvernul schimbă regula în timpul jocului", a declarat Florin Constantinescu.

De asemenea, Constantinescu a mai spus că fostul ministru Niţă nu avea o strategie: "Dacă reuşiţi să faceţi strategia energetică a României rămâneţi în istorie. Au fost mai mulţi miniştri de când sunt eu, de şase ani, în Parlament, şi n-au reuşit să pună pe picioare o strategie viabilă pentru România. Dacă întrebăm un ministru (nu-i dau nume), din partidul meu, spunea: «Păi, avem, domnule, strategie. Ce, nu avem strategie? Suntem tari la strategie». Nu avea nicio strategie - avea câteva pagini generale care nu se referau la nimic".

Şi ministrul actual al Energiei, Andrei Gerea, l-a criticat pe Constantin Niţă pentru situaţia energiei regenerabile: "E un exemplu de cum nu trebuie făcut. E prea brutal şi impactul deosebit de puternic. Mulţi sunt în pericol de a da faliment".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Interesul buzunarului propriu deasupra interesului tarii are un singur rezultat:

    varza murata din energie 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb