SENATORUL VOCHIŢOIU, UNPR: "Voi cere sprijinul lui Iohannis pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara"

Companii #Energie / 8 mai 2016

"Voi cere sprijinul lui Iohannis pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara"

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Deva, că Guvernul ''a scăpat de sub control'' situaţia economică a Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Senatorul a anunţat că va adresa luni preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua în calcul problemele cu care se confruntă CEH, apreciind că şeful statului ''este singurul om care mai poate face ceva'', informează Agerpres.

În opinia senatorului UNPR, Ministerul Energiei nu are soluţii pentru redresarea economică a CEH, afirmând că ''se forţează'' schimbarea Consiliului de Administraţie al societăţii şi reintroducerea companiei în procedură de insolvenţă.

Vochiţoiu a menţionat că a prezentat deja Ministerului Energiei trei soluţii posibile de salvare a CEH. Prima dintre ele se referă la oferta unui investitor străin care a depus un Memorandum la minister prin care se oferă să investească 500 de milioane de euro în cadrul unui parteneriat cu statul român. A doua variantă ia în calcul negocierea cu Comisia Europeană pentru stabilirea unui preţ reglementat aplicat la maxim 5% din totalul producţiei de energie electrică realizată pe bază de huilă. Ultima soluţie, despre care afirmă că a discutat-o cu preşedintele ANRE, se referă la introducerea unei sume ''infime'' pe factura de energie electrică pentru a proteja producţia de curent electric în termocentrale.

''Aşa cum românii bagă miliarde de lei în conturile din offshore ale unor acţionari ai elicelor de pe suprafaţa României şi ai energiei fotovoltaice (taxe pentru energia regenerabilă - n.r.), eu cred că nu există român care să nu înţeleagă susţinerea huilei din România, până la urmă'', a arătat Vochiţoiu.

Acesta a mai spus că, în calitate de lider al grupului UNPR, se va afla luni la Palatul Cotroceni cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, menţionând că va profita de acest prilej şi îl va ruga pe preşedinte să studieze situaţia de la CEH.

''Este ultimul om de la care mai sper că se va apleca cu atenţie asupra acestei probleme. Am vorbit cu reprezentanţii Guvernului României, n-am obţinut nimic din ceea ce ne aşteptam - adică seriozitate şi aplecarea spre aceste probleme. Singurul om care mai poate să facă ceva este, la acest moment, domnul Klaus Iohannis. Sper în înţelepciunea dumnealui'', a spus parlamentarul UNPR.

Totodată, acesta a menţionat că lucrările comisiei de anchetă din Parlament pe situaţia de la CEH nu au început, deoarece hotărârea Legislativului de înfiinţare a acestei structuri nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial.

CEH s-a aflat în procedură de insolvenţă din luna ianuarie până pe 3 mai, după care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat sentinţa şi a decis rejudecarea dosarului la Tribunalul Hunedoara.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb