Septimiu Stoica - de la preşedinte al BVB la preşedinte al BRM

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 14 august 2008

Septimiu Stoica - de la preşedinte al BVB la preşedinte al BRM

Radu Popa, fost preşedinte-director general, va părăsi BRM

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Bursei Române de Mărfuri (BRM), întrunită pe 12 august, în şedinţă extraordinară, a decis modificarea structurii de conducere, conform cu noua structură a acţionariatului. În noua echipă de conducere au fost cooptate două personalităţi cu experienţă în domeniul bursier şi al mediului de afaceri, Septimiu Stoica (fost preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti - BVB - până în decembrie 2007) şi Sorin Dimitriu.

Astfel, în noul Consiliu de Administraţie, format din 11 persoane, au fost numiţi Gabriel Purice - preşedinte-director general, Gheorghe Florea - vicepreşedinte Consiliului de Administraţie, Septimiu Stoica - preşedinte al BRM şi membru CA, Dan Dumitru - membru CA, Sorin Dimitriu - membru CA, Constantin Boştină - membru CA, Dan Gogoncea - membru CA, Veronel Tătaru - membru CA, Octavian Lazăr - membru CA, Laurenţiu Huică - membru CA şi Gheorghe Cocian - membru CA.

Septimiu Stoica a declarat pentru ziarul BURSA: "Mărfurile au devenit vedete pe plan internaţional. Din fericire, Româ-nia are o bursă de mărfuri, pe care vreau să o transform într-o instituţie importantă şi puternică pe plan naţional şi, de ce nu, regional. Atuurile noastre în contextul regional sunt produsele energetice, dar şi cerealele şi produsele alimentare. Voi evalua situaţia şi resursele BRM din ultima perioadă, după care voi propune Consiliului de Administraţie planul de repoziţionare şi dezvoltare a instituţiei. Eu au mai fost preşedintele BRM în primii trei ai de activitate ai ei, i-am urmărit progresele şi evoluţia şi vreau să contribui decisiv la dezvoltarea ei din următorii ani".

AGA a mai decis, în 12 august, şi majorarea capitalului social la 7.558.000 de lei (circa două milioane de euro). Banii sunt necesari proiectelor de dezvoltare a BRM şi de repoziţionare a instituţiei ca adevărată bursă de mărfuri.

AGA a mulţumit fostului Consiliu de Administraţie şi în special domnului Radu Popa, fost Preşedinte-Director General, pentru activitatea prestată şi rezultatele obţinute la bilanţul de şase luni. Domnia sa a declarat pentru ziarul BURSA că nu a mai candidat pentru postul de preşedinte - director general şi că va părăsi BRM.

Domnul Popa ne-a precizat: "AGA a aprobat strategia pe care am propus-o pentru dezvoltarea BRM şi transformarea ei într-o adevărată bursă de mărfuri, iar noua conducere a promis că va continua proiectele începute în acest an".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb