Service-ul IT din România, ocolit de criza economică

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 iulie 2009

Piaţa de service IT din România nu a fost lovită de criza economică, dimpotrivă, a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, Narcis Costache, director general al francizei Computer Troubleshooters România.

"Vânzarea de computere a scăzut dramatic de la începutul anului. Sunt companii de profil care au probleme, iar multe chiar şi-au închis afacerile. Pe partea de service IT, criza nu se simte deocamdată pentru că o persoană ţine mai mult să-şi recondiţioneze vechiul computer decât să-şi achiziţioneze altul nou, din cauza lipsei de bani", a subliniat Costache.

Potrivit şefului diviziei din România a "Computer Troubleshooters", una dintre cele mai eficiente şi convenabile măsuri economice pentru companiile româneşti este reprezentată de externalizarea serviciilor IT.

"Externalizarea serviciilor IT este opţiunea economică mult mai convenabilă pentru companii. Este mai eficient să apelezi la o companie specializată pentru a rezolva probleme de ordin tehnic, decât să continui să investeşti bani într-un departament intern de IT care, de cele mai multe ori, nu răspunde pentru erorile făcute", a explicat Costache.

Întrebat care este părerea sa despre lansarea unei prime faze a portalului e-România, reprezentantul "Computer Troubleshooters România" a spus că este nevoie, în momentul de faţă, de găsirea modalităţilor de implementare a proiectului.

"Ideea este foarte bună, rămâne de văzut cum va fi aplicată. România este ţara tuturor ideilor, pe care, însă, nu ştim să le punem în aplicare, fie din neputinţă sau neprofesionalism, fie din cauza lipsei unei legislaţii coerente în materie de IT. Personal, îmi doresc ca portalul e-România să funcţioneze la nivelul propus de Ministerul Comunicaţiilor", a menţionat Narcis Costache.

Compania "Computer Troubleshooters" este, la ora actuală, liderul afacerii de nişă orientată către ofertarea de servicii în IT. Conceptul şi-a început dezvoltarea în anul 1996, în Australia, când fondatorii grupului, Wilson&Suzanne McOrist, au vândut prima lor franciză - Express Bookkeeping. A urmat internaţionalizarea francizei, cu Noua Zeelandă (în 1998) şi SUA (1999).

În România, masterfranciza a intrat în anul 2005, iar, în prezent, are sedii în cele nouă oraşe intrate în programul Caravanei "Împreună pentru o Societate Informatizată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb