Sfârşitul anului şcolar şi universitar, un nou "boom" al vacanţelor

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 11 iulie 2016

Sfârşitul anului şcolar şi universitar, un nou "boom" al vacanţelor

În pofida atentatelor din Istanbul şi Ankara, Riviera turcească rămâne o destinaţie aleasă în continuare de către o parte dintre români

Încheierea anului şcolar şi universitar atrage după sine o creştere mare a rezervărilor pentru vacanţe, potrivit touroperatorului Mareea.

Marius Usturoiu, directorul general al agenţiei declară: "În prezent, după o stagnare, se înregistrează din nou un puternic val de rezervări, datorită începerii vacanţelor şcolare şi universitare. Faţă de luna precedentă, rezervările efectuate după 15 iunie au înregistrat o creştere de 40%. Sezonul estival 2016 este unul foarte bun atât pentru litoralul românesc, cât şi pentru Grecia, dar şi pentru alte destinaţii precum Spania şi Bulgaria".

Liderul Mareea consideră că ar fi bine ca vacanţele să fie programate şi în funcţie de sezonul estival, deoarece familiile cu copii depind foarte mult de calendarul şcolar.

Conform datelor agenţiei în 2016, rezervările în sistem early booking au înregistrat o creştere de 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. La ora actuală, prin Mareea, 40% din totalul rezervărilor au fost efectuate prin early booking, iar în 2015, ponderea a fost de 35,7%.

Mareea a înregistrat, pe partea de turism intern, o creştere de 15%, faţă de 2015, ponderea cea mai mare a vânzărilor fiind deţinută de Litoral, cu 85% din total, urmat de staţiunile balneare, cu 10% şi staţiunile montane 5%. De asemenea, se observă o creştere a rezervărilor pentru hotelurile tip all inclusive de pe Litoral, dar şi o creştere a cererii pentru hotelurile cu centre spa. Topul staţiunilor de pe Litoral, în funcţie de vânzări, este: Mamaia, Eforie Nord, Venus şi Saturn. Staţiunile montane cele mai căutate sunt Predeal, Sinaia, Poiana Braşov şi Buşteni.

Grecia rămâne destinaţia externă favorită a românilor, Mareea înregistrând o creştere a vânzărilor de 7% faţă de anul precedent. Vânzările se concentrează pe insulele cunoscute - Creta, Rhodos, Zakynthos şi Corfu - dar şi pe Grecia Continentală - Halkidiki şi Rivera Olimpului. Topul destinaţiilor din Grecia, în funcţie de numărul de turişti, este condus de Halkidiki, urmat de Riviera Olimpului, Creta, Zakynthos, Rhodos, Thassos şi Corfu.

Touroperatorul a înregistrat o creştere spectaculoasă a vânzărilor, de 30%, şi pentru Bulgaria. Clasamentul staţiunilor de pe Riviera bulgărească este condus de Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach şi Nessebar.70% dintre turiştii români prefer serviciile all inclusive, iar 30%, demipensiune şi bed & breakfast.

Faţă de 2015, Spania a crescut cu 15%. Cele mai căutate destinaţii de aici fiind Costa Brava, Mallorca, Tenerife şi Costa Blanca.

În pofida atentatelor din Istanbul şi Ankara, Riviera turcească rămâne o destinaţie aleasă în continuare de către o parte dintre români. Antalya conduce detaşat topul preferinţelor, fiind urmată de Marmaris, Bodrum şi Kuşadasi. Din cauza problemelor generate de atentate, mulţi hotelieri promovează în continuare reduceri de tarife de până la 50%. Românii preferă în Turcia hotelurile de 4 şi 5 stele cu servicii all inclusive şi ultra all inclusive.

Potrivit datelor Mareea, 35% dintre turiştii români îşi cumpără vacanţele în rate, prin card bancar.

"Remarcăm o preferinţă din ce în ce mai mare a clientului român de utilizare a mijloacelor de plată bancare, în special prin cardurile de credit cu dobândă zero. În ultimii trei ani, de când ofertele early booking sunt alese de din ce în ce mai mulţi români, înregistrăm şi o creştere anuală, de 25%, a numărului celor care folosesc cardul de credit pentru plata în rate, subliniază Marius Usturoiu.

În opinia agenţiei de turism, beneficiile plăţii vacanţelor în rate prin cardul bancar sunt reprezentate de securizarea vacanţelor la un preţ avantajos. Totodată există posibilitatea achiziţionării pachetului turistic cu până la 12 rate, atât online, cât şi la agenţiile de turism. În plus, dacă un client plăteşte cu cardul, va reuşi să-şi achite integral vacanţa până la plecare în funcţie de numărul de rate şi îşi va securiza şi un buget pentru serviciile opţionale, consideră agenţia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu mai merg de 10 ani cu vreo agentie romaneasca, plina de securisti si incompetenti ; nu mai merg pentru ca merg in familie si pierd 2 zile cu transportul INDIFERENT unde m-as duce !

    Nu exista FLEXIBILITATE, ofertele sunt DOAR la 7 zile, imi raman doar 5 zile si nu ma duc in city -break-uri ! 

    MI-E SCARBA INFINITA DE CORINA MARTIN !

    PREFER AIRBNB , BOOKING .COM si cazari flexibile individuale samd 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb