SIBEX Lipsa de interes pentru derivate se menţine

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2015

Pe piaţa Sibex, la jumătatea primei şedinţe a săptămânii, se înregistrau doar 14 contracte futures, cu o valoare de aproape 182.000 lei, evoluţia anunţând un rezultat slab, în nota săptămânii anterioare. Conform datelor de la ora 17.00, se tranzacţionau patru produse, provenind din cadrul segmentului derivate pe indici, derivate valutare şi derivate pe acţiuni americane.

Pentru simbolul DEDJIA 15I, care urmăreşte evoluţia preţului futures al indicelui american Dow Jones pe scadenţa septembrie, se înregistrau 5 contracte. Acesta era cotat la 16.374 de puncte, în scădere cu 65 de puncte faţă de "start of day price", calculat de ATHEXClear 16.439 de puncte. Raportat la închiderea de vineri, cotaţia futures de la Sibiu a indicelui se aprecia cu 101 puncte. Pe Wall-Street, variaţiile indicilor reprezentativi au fost modeste la deschidere, în contextul în care investitorii preferă să stea în expectativă, "setaţi" pe întâlnirea Băncii Centrale Americane din această săptămănă, în care se va decide dacă va fi majorată dobânda de referinţă.

Pentru derivatul pe cursul de schimb dintre euro şi dolar se înregistrau 6 contracte pe scadenţa decembrie şi 2 contracte pe scadenţa martie 2016. Pe termenul din iarna acestui an cotaţia futures de la Sibiu a euro se situa la 1,1329 dolari, în scădere cu 0,68% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price) (1), calculat de ATHEXClear la 1,1406 USD. Pentru prima scadenţă trimestrială din 2016 euro era estimat la 1,1335 dolari, în minus cu 1,31% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei, cifrat la 1,1486 USD.

Se mai înregistra un singur contract pe simbolul USFCB 15I. O acţiune a celei mai mari reţele de socializare din lume era cotată la 92,15 USD, în urcare cu doar 0,05%.

(1) "Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb