SIBEX Monotonia a revenit rapid pe piaţa futures

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 mai 2017

O singură zi s-a menţinut lichiditatea la un nivel ceva mai ridicat pe piaţa derivatelor, şedinţa de la mijlocul săptămânii readucând monotonia, după ce marţi volumul urcase la 72 de contracte. Conform datelor de la ora 17.30, participanţii încheiaseră în prima jumătate a sesiunii de miercuri doar 5 contracte iar valoarea tranzacţiilor se apropia cu greu de 87.000 lei.

După ce a generat cea mai mare parte din volumul zilei anterioare, derivatul de indicele Dow Jones era din nou prezent în "arenă", dar cu un rezultat mult mai modest: 3 contracte pe scadenţa septembrie. DEDJIA 17I era cotat la 20.680 de puncte, după o depreciere puternică de 442 de puncte faţă de "start of day price"[1], care a fost calculat de ATHEXClear la 21.122 de puncte. Comparativ cu închiderea anterioară scăderea se cifra la 266 de puncte.

Pe segmentul derivatelor valutare se consemnau 2 contracte pe cursul euro/yen japonez pe scadenţa iunie. Moneda unică europeană era cotată la 124,25 yeni, în minus cu 1,09% faţă de "start of day price" (125,62 yeni) şi cu 1,04% faţă de închiderea de marţi.

Pe sistemul alternativ de tranzacţionare[2] administrat de bursa sibiană, atrăgea atenţia o tranzacţie cu 2500 de acţiuni Balneoclimaterica S.A. Mureş. Cotaţia unui titlu al societăţii valora 4 lei, în staţionare.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb