SIF1 şi SIF4 cer eliminarea pragului la SIF5

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2020

SIF1 şi SIF4 cer eliminarea pragului la SIF5

SIF Banat - Crişana (SIF1) împreună cu SIF Muntenia (SIF4), ce deţin împreună 5% din SIF Oltenia (SIF5), solicită conducerii SIF-ului din Craiova să convoace acţionarii pentru aprobarea modificării actului constitutiv al societăţii, în vederea corelării cu prevederile Legii FIA, ce dă posibilitatea eliminării pragului de deţinere, se arată într-un comunicat al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerile SIF1 şi SIF4 se află într-un război deschis cu o parte a conducerii SIF5, conflict demarat în primăvara anului trecut, când SIF-ul din Craiova a convocat acţionarii la cererea celor două SIF-uri pentru modificarea actului constitutiv al SIF Oltenia, cu schimbări ce îi diminuau puterea de decizie a lui Tudor Ciurezu, preşedinte şi director general al societăţii din Craiova.

Atunci, acţionarii SIF-ului au aprobat toate măsurile propuse, dar Tudor Ciurezu a susţinut că, în realitate, SIF1 şi SIF4 controlează circa 28% din SIF Oltenia, peste pragul legal de 5%, incluzând în grup şi o serie de fonduri închise de investiţii, concertare care însă nu a fost confirmată de ASF.

Deciziile acţionarilor din mai 2019 nu s-au implementat nici până acum, întregul proces fiind împotmolit în hăţişurile legislative.

Mai mult decât atât, pe parcursul anului trecut, conducerea SIF Oltenia a respins de mai multe ori convocările acţionarilor la cererea SIF1 şi SIF4, pe motive precum scăderea cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului sau a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererilor formulate.

Acum, SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia vor convocarea acţionarilor SIF Oltenia pentru înlăturarea pragului de deţinere, iar conducerea SIF5 spune că solicitarea va fi analizată, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale.

Legea Fondurilor de Investiţii Alternative a intrat în vigoare spătămâ-na trecută, iar societăţile de investiţii financiare trebuie să se conformeze noilor reglementări în următoarele şase luni, ceea ce înseamnă că, începând cu cea de-a doua parte a lunii iulie, este posibil ca unele SIF-uri sau chiar toate să nu mai aibă prag de deţinere, dacă acţionarii vor vota astfel.

SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia deja au făcut deja demersuri în acest sens, acţionarii celor două SIF-uri urmând să se întâlnească în luna martie pentru a hotărî eliminarea pragului.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cum adica unele sifuri nu vor avea prag? Bu e acceasi lege pt toate?

    1. Nu este fraiere, in ce tara trăiești?

      Ba da, dar actionarii pot vota sa existe totusi o limita a detinerii. Poate nu 5%, mai mare sau deloc. Parca BVB are o limita de peste 10% dar nu mai stiu exact cat.

    Sa fie 28%?

    Persoanele de încredere pt sif1si Sif4 propuși in organele de lucru ale agea Sif Oltenia au împreuna sub 15 acțiuni,oare ce interese se ascund in spatele acestei manevre ,Avocati de renume își vind atit de ieftin 2zile de munca!!?

    1. Eu il propun pe Bilteanu si Lakis sa numere.

    Vad ca este cumparare masiva pe SIF3 in acest moment si este cel mai sanatos cand cotatiile cresc pe volume importante. Conform info de pe BVB SIF 3 a crescut cu peste 100% Y/Y.

    Ma astept ca volumele sa creasca in continuare si pe celelalte SIFuri. Interesele sunt f.mari, bani sunt, coronavirusul nu o sa impiedice cresterea cotatiilor. Este firesc sa fie si corectii pentru ca este moment bun de cumparare.

    Sunt foarte curios insa cine cumpara atata SIF3 si nu raporteaza.... 

    1. Ei si tu! Paul Tudor Jones cu Ray Dalio, concertati cu George Soros si Stanley Druckenmiller. Sa vezi incurcatura pentru ASF!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb