SIGFRIED MUREŞAN:  România va primi sprijin suplimentar în problema pestei porcine

M.F.
Fonduri Europene / 14 septembrie 2018

România va primi sprijin suplimentar în problema pestei porcine

Sumele alocate de Uniunea Europeană pentru compensarea pierderilor provocate în România de pesta porcină africană (PPA) vor fi suplimentate, dacă va fi cazul, a declarat astăzi, la Tulcea, europarlamentarul Siegfried Mureşan, care a participat la o dezbatere pe tema politicilor europene iniţiată de organizaţia judeţeană a PNL.

"În 2017, Polonia a absorbit 9 milioane de euro pentru combaterea PPA. Există PPA în Polonia, dar într-o dimensiune mai mică decât în România, circa 100 de focare în ultimii ani. Păstrând proporţiile, o sumă de aproape cam 90-100 de milioane de euro ar fi necesară în România, iar dacă banii se dovedesc a fi insuficienţi, vom putea veni cu o rectificare pe parcursul anului viitor. Vreau să obţinem cât mai mult în negocierile din acest an, pentru că la anul este campanie electorală în Europa", a afirmat Mureşan, în timpul unei conferinţe de presă care a urmat dezbaterii.

Suma solicitată de europarlamentarul liberal va putea fi utilizată pentru despăgubirea fermierilor care şi-au sacrificat animalele, pentru repopularea fermelor, realizarea unor investiţii în tehnologizarea fermelor şi pentru reprofilarea lor.

"Mi-e teamă că crescătorii de carne de porc din România vor simţi încă ani de zile de acum încolo consecinţele privind exportul de carne de porc din România şi trebuie să-i ajutăm pe cei care vor să-şi reorganizeze fermele", a mai spus eurodeputatul.

În context, liberalul a reiterat criticile la adresa premierului României din cauză că nu a transmis până în prezent documentaţia completă pentru ca Uniunea Europeană să poată aloca despăgubiri fermierilor şi şi-a exprimat neîncrederea în capacitatea autorităţilor române de a stopa extinderea focarelor de PPA până la sfârşitul anului.

"O mare parte dintre porcii crescuţi în ferme mici din Uniunea Europeană, trei sferturi, sunt la noi. Avem nevoie de un control mai bun, de o biosecurizare a exploataţiilor neprofesioniste, dar trebuie să înţelegem şi tradiţiile oamenilor, faptul că acest lucru (creşterea porcilor - n.r.) este important pentru poporul român. Soluţia găsită trebuie să fie una care să corespundă aspiraţiilor, aşteptărilor oamenilor de la ţară, încât să-şi poată creşte animalele în continuare, dar în condiţii sigure, de igienă şi cu o evidenţiere mai bună", a mai spus Siegfried Mureşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb