Sindicaliştii de la "România Film", în greva foamei de trei zile

Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 23 ianuarie 2009

Datoriile către distribuitorii de filme fac ca cinematografele să ruleze un singur film pe zi.

Datoriile către distribuitorii de filme fac ca cinematografele să ruleze un singur film pe zi.

Membrii Biroului Executiv al Sindicatului Liber "România Film" sunt în greva foamei de trei zile, timp în care nu au primit niciun răspuns din partea Ministerului Culturii cu privire la problemele sesizate în cadrul Regiei Autonome de Distibuţie şi Exploatare a Filmului "România Film"(RADEF).

Sindicaliştii doresc demiterea directorului general interimar al Regiei, Maxim Meca, pe motiv că nu plăteşte datoriile către distribuitorii de filme. Astfel, cinematografele sunt nevoite să ruleze un film pe zi, în loc de patru, respectiv filme fără licenţă. În condiţiile în care RADEF-ul este falimentar, preşedintele Regiei se bucură de un venit de 8.000 de lei, din pensie şi salariu, se plâng sindicaliştii. Aceştia au mai menţionat că Meca a angajat şase directori, deşi instituţia nu avea nevoie de ei.

În schimb, l-a destituit abuziv din funcţia de administrator al cinematografului bucureştean "Corso" pe liderul de sindicat, Maria Bikfalvi, adaugă greviştii.

Liderii Sindicatului Liber "România Film" nu sunt de acord nici cu decizia de transfer al sălilor de cinema consiliilor locale din ţară, de teamă că vor fi închise.

Sergiu Nicolaescu, preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, a avut ieri o scurtă întrevedere cu Ministrul Culturii, pentru a propune rezolvarea situaţiei reclamată de sindicalişti, spun aceştia.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA", la care Sindicatul Liber "România Film" este afiliat, solicită, de urgenţă, Ministerului Culturii şi Cultelor, semnarea unui Protocol, prin care cer înlocuirea actualului Consiliu de Administraţie al RADEF. O altă cerere este aceea de punerea în aplicare a Sentinţei civile nr. 7420/28.11.2008 pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale în Dosarul nr. 26.920/3/200, prin care se solicită reîncadrarea în funcţie a liderului sindicatului.

Greviştii mai cer Ministerului efectuarea unui audit financiar la RADEF "România Film". Până la semnarea Protocolului, sindicaliştii vor continua greva foamei în faţa Ministerului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb