SINDICALIŞTII DIN PENITENCIARE: Ministrul Toader, în flagrant delict de ipocrizie

I.M.
Politică / 6 februarie 2019

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) Sorin Dumitraşcu îl acuză pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader de ipocrizie în ceea ce priveşte salariile din domeniu, susţinând că acesta este plătit lunar cu echivalentul salariilor a 22 de agenţi de penitenciare. Acuzaţiile vin după ce ministrul a postat pe Facebook un tabel cu "salariile de funcţie pentru funcţionarii publici cu statut special pentru anul 2022", conform căruia un agent de penitenciare debutant opoate ajunge la un salariu de 3.610 lei.

"Ministrul Justiţiei postează pe Facebook o serie de posibile salarii si drepturi de natura salariala pe care personalul din penitenciare le-ar putea avea in 2022, dacă acestea n-ar fi îngheţate prin ordonanţe de urgenţă precum recentul OUG 114/2018. Ceea ce are legătură directă cu una dintre revendicările angajaţilor nemulţumiţi", scrie Dumitrşcu, comentând că "ministrul Toader citează din legi îngheţate".

Liderul FSANP susţine că agenţii de penitenciare, de exemplu, corp profesional dominant în penitenciare, primesc un salariu de bază la nivelul salariul minim pe economie, iar sporurile şi majorările la care face referire ministrul se aplică pe bază de pontaj şi în funcţie de condiţiile efective de lucru.

"De exemplu, pentru angajaţii penitenciarelor care lucrează noaptea, se acordă spor de noapte, ca pentru toţi angajaţii din România. Pentru cei care fac ore suplimentare, acestea se plătesc, din martie 2018 şi doar în urma unor proteste de stradă.Restanta de peste 1 milion de ore suplimentare, din anii trecuţi, rămâne neplătită. Cei care lucrează cu deţinuţi bolnavi de HIV-SIDA primesc, pe o perioada limitată de timp, sporul corespunzător, dacă sunt în contact direct cu deţinuţii bolnavi. Sporurile pentru condiţii de risc şi efort suplimentar se aplică tuturor categoriilor profesionale nu doar personalului din penitenciare, iar beneficii precum: asistenţa medicală pentru care angajaţii din penitenciare cotizează, locuinţe de serviciu - care nu s-au mai acordat în ultimii 10 ani ori decontarea cheltuielilor de transport pentru agenţii şi ofiţerii detaşaţi ori mutaţi, în interes de serviciu, în alte localităţi decât cele de domiciliu, nu au nimic ieşit din comun", explică Dumitraşcu.

El argumentează şi acuzaţia de ipocrizie la adresa ministrului Tudorel Toader, spunând că acest încasează la momentul actual de la stat peste 57.000 de lei sub formă de salarii, pensii şi alte beneficii, "echivalentul salariului a 22 de agenţi de penitenciare cu experienţă, care lucrează cu deţinuţi în condiţii improprii şi de risc pentru viaţă şi sănătate".

Angajaţii din penitenciare au anunţat proteste joi şi vineri, la Ministerul Justiţiei şi la Palatul Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. un personaj execrabil.

    Ar fi putut sa faca ceva bun pentru poprul roman, dar, dimpotriva, a ales sa se puna in slujba infractorilor ajunsi la conducerea tarii si a facut Justitia praf si pulbere. 

    S-a ajuns in situatia incredibila in care magistratii tarii sunt haituiti de infractorii tarii. S-a ajuns in situatia incredibila in care marii jefuitori ai tarii sunt absolviti de crimele facute si au liber la conducerea tarii. 

    Dobitocul trebuia sa faca penitenciare, pentru a dezamorsa o bomba care poate oricind poate fi explodata de nemernicii demagogi ai neamului. Si n-a facut nimic

    Ce nemernic demagog si pierde-vara! 

    1. Corect, magistrații țării au fost șantajați cu arhiva SIPA de la SRI, deci, de infractorii țării. :))))))))))

      execrabil esti tu, neinformat, dezinformat si rau intentionat

      nov 2018 Două închisori, din județele Prahova și Buzău, vor fi construite după ce Guvernul a primit un împrumut în valoare de 177 de milioane de euro pentru construirea de noi spații pentru consolidarea sistemului penitenciar și să îmbunătățească condițiile de detenție, informează Mediafax. 

      Toate faptele bune ale acestor nemernici sunt trecute la "vor fi". Toate faptele rele ale acestor nemernici sunt realizate imediat.

      domnul t toader este un om deosebit ! nu cautati nod in papura . nu toti suntem din acelasi aluat .aluatul socialist este in dospire si tinut sub control .

    Am inteles eu bine ca cei din penitenciare nu mai sunt obligati sa isi publice anual declaratia de avere ? Sa nu mai vada populimea unde se duc banii sau de ce ? Salariile platite de la buget trebuie sa fie transparente pe siteul institutiilor.

    Sindicatele din penitenciare ar trebui desfiintate dupa ce membrii lor au ucis cu sange rece condamnati. Niste criminali. Cum indraznesc aceste gunoaie ale societatii sa vorbeasca? Sa isi incaseze salariile de brute si sa taca.

    1. pari a fi un urmas demn al lui Brates si... Brucan.

      iar tu al lui vadim tudor

    Liderul de sindicat face referire si da exemplu la salariul Ministrului care e cam marisor ce-i drept dar poate are cumul de functii (el fiind si rector la Iasi) Nu trebuie salarizati la fel, un rector/ministru cu unul care plimba cheile in puscarie. Sa publice salariile din penitenciare si sa vedem cat au directorii de acolo salar...Cred ca un agent de bulau ia in jur de 5000 lei cu sporuri si 10 ani vechime, daca nu mai mult.

    SA FIE PUBLICEEEEEE SALARIILE tuturor bugetarilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb