Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă noi proteste ale angajaţilor în faţa penitenciarelor, în perioada 19 septembrie - 3 octombrie, cerând "rezolvarea urgentă" a revendicărilor care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor.
Sindicaliştii, care au declanşat protestele în faţa penitenciarelor în 7 septembrie, spun că singura reacţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost aceea "de a dezinforma opinia publică referitor la nemulţumirile angajaţilor penitenciarelor care protestează pretinzând că, subit, condiţiile din penitenciare s-au îmbunătăţit, deşi volumul investiţiilor în penitenciare a scăzut drastic în mandatul domniei sale, de la 42 de milioane de lei la 25 de milioane de lei in 2018 faţă de 2017, după ce fusese înjumătăţit în 2017 faţă de 2016", transmite News.ro.
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă, într-un comunicat de presă transmis astăzi, că în perioada 19 septembrie - 3 octombrie urmează noi proteste în stradă ale angajaţilor din penitenciare. Astfel, în 19 septembrie vor avea loc proteste la Penitenciarul Bacău, la Penitenciarul Spital Târgu Ocna, la Penitenciarul Târgu Jiu şi la Penitenciarul Iaşi. În 25 septembrie, sunt programate proteste la penitenciarele Mioveni, Gherla şi Ploieşti, în 26 septembrie este anunţat un protest la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, iar în 27 septembrie ar urma să aibă loc proteste la penitenciarele Giurgiu, Pelendava - Craiova, Slobozia şi Galaţi. În 3 octombrie este programat un protest la Ministerul Justiţiei.
Pe lista de revendicări a angajaţilor din penitenciare sunt incluse: condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor şi plata integrală a orelor suplimentare curente. Sindicaliştii spun că ministrul Justiţiei a promis în urmă cu un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate. În ceea ce priveşte plata orelor suplimentare restante, sindicatele din penitenciare spun că în continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite, iar ministrul Justiţiei şi-a luat acum şase luni angajamentul că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2018, 17:44)
de ce nu si dau demisia daca nu le convine? e bine la stat.Bani de haine, bani de chirie, bani de concediu.In Craiova au inchiriat apartamentele care erau pe numele parintilor si stau in chirie multi dintre ei.Aloo!!! casa , msa haine,concediu...ceva femei/barbati nu vreti dragilor?