Sindicatul Culturalia : Patrimoniul cultural, pus în pericol prin desfiinţarea Direcţiilor pentru Cultură

D.R.
Comunicate de presă / 21 august 2023

Sindicatul Culturalia : Patrimoniul cultural, pus în pericol prin desfiinţarea Direcţiilor pentru Cultură

Sindicatul Culturalia trage un semnal de alarmă cu privire la intenţia Guvernului, de a descentraliza Direcţiile Judeţene pentru Cultură / Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti, informează un comunicat remis astăzi redacţiei de către sindicatul menţionat.

Economia la buget va fi nesemnificativă. Salariile în Direcţiile Judeţene pentru Cultură sunt între 2100 de lei şi 3574 de lei net. Sindicatul a transmis un memoriu Guvernului României, în care arată toate riscurile pe care descentralizarea le-ar presupune, menţioneză sursa citată.

Vicepreşedintele Sindicatului Culturalia, Marius Voicu a declarat : "Înţelegem intenţia Guvernului de a face economie la bugetul de stat. Dar eliminarea celor puţin peste 200 de angajaţi din direcţiile judeţene pentru cultură, plătiţi oricum sub nivelul oricărui alt serviciu deconcentrat, nu ar aduce niciun serviciu bugetului României. Să distrugi patrimonial cultural naţional, pentru a face o economie nesemnificativă, nu e deloc productiv pentru un stat de drept. Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la premier şi să oprim masacrarea Culturii", conform sursei citate.

De asemenea, trecerea Direcţiilor pentru Cultură din subordinea Ministerului Culturii în subordinea Consiliilor Judeţene va duce la dispariţia completă a atributelor Ministerului Culturii, care nu va mai putea să implemeneze politici de reglementare, de salvare şi de promovare a patrimoniului cultural şi nu va mai putea monitoriza starea patrimoniului cultural naţional, afirmă sursa citată.

Preţul plătit în acest moment de către statul român pentru protejarea patrimoniului cultural naţional prin direcţiile judeţene pentru cultură, este oricum mult prea mic în raport cu valoarea muncii pe care angajaţii acestora o prestează, relatează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb