Compania de IT "Siveco" România SA şi-a propus pentru anul 2007 să se axeze pe proiecte europene, şi speră ca astfel să îşi continue ritmul de creştere din ultimii ani.
Cifra de afaceri a companiei a înregistrat creşteri importante, de la 26 milioane dolari în 2004, la 37,6 milioane dolari în 2005 şi la 42 milioane dolari în 2006. Pentru 2007, "Siveco" România speră să ajungă la o cifră de afaceri de 50 milioane dolari, mai mult cu aproximativ 20% decât anul trecut.
Dacă în 1993 compania avea doar doi angajaţi, în 2006 "Siveco" România avea o echipă de 600 de specialişti, iar anul acesta vor fi create alte 200 de noi locuri de muncă.
Irina Socol, director general "Siveco" România, spune că ambiţiile pentru anul 2007 sunt foarte mari, mai ales că de curând în acţionariatul companiei au intrat "Intel Capital", divizia de investiţii a companiei "Intel", şi "Enterprise Investors".
Doamna Socol a mai declarat că "expertiza recunoscută în dezvoltarea, implementarea şi integrarea de soluţii software ne recomandă drept un partener de nădejde pentru orice companie de pe piaţa Uniunii Europene". Pentru această piaţă, "Siveco" România a lansat Siveco Aplications 2010 şi Sivadoc 2010.
Compania are parteneriate încheiate cu firme de renume internaţional, ca Intel, Oracle, Microsoft, IBM şi HP.
"Siveco" România are în ţara noastră peste 40 de parteneri, iar pe plan internaţional are parteneri în majoritatea ţărilor europene, cât şi în ţări ca SUA, Azerbaidjan şi Pakistan. Aceste parteneriate fac ca numărul clienţilor să fie de peste 1.800, din 35 de ţări. Anul 2006 a reprezentat pentru "Siveco" România mărirea portofoliului de clienţi cu companii ca Aerostar Bacău, Petrom, Rafo Oneşti, Autoritatea Navală Română, Aker Tulcea sau IBM România. Irina Socol a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă că "motivul pentru care străinii vin la noi nu este faptul că suntem ieftini, căci nu suntem, ci pentru că suntem buni şi facem programe de calitate".
Pentru anul acesta compania urmăreşte lansarea platformei de "eTraining", finalizarea fazei de BUILD a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, finalizarea proiectului de informatizare din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Pe plan internaţional, compania va finaliza în acest an proiectul de informatizare a Sistemului Naţional de Sănătate din Bulgaria.
Principalele programe ale companiei sunt eCustoms, eLearning, eHealth, eAgriculture, SIVADOC, SIVABON şi EAS(Enterprise Application Suite).