SOCIETATE DE INVESTIŢII MARCA AVAS PROMISĂ LA COTA BURSEI Piaţa de capital nu vrea să repete experienţa "Fondul Proprietatea"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 martie 2009

Anunţul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului privind înfiinţarea unei Societăţi de Investiţii de Stat (SIS) din 365 de pachete minoritare ale AVAS menită să fie, ulterior, listat la BVB, produce, în acest moment, mai mult nedumerire decât entuziasm. Încă nu se ştie forma pe care o va lua noua societate de investiţii, cine şi cum o va administra sau ce pachet va fi oferit spre listare... Un lucru este, însă, cert: piaţa de capital nu vrea sub nicio formă un nou "Fond Proprietatea".

"Dorim să nu se repete experienţa Fondului Proprietatea când am avut actul normativ şi abia peste doi-trei ani de zile s-a constituit şi Fondul", a declarat, ieri, Paul Miclăuş, vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, cu ocazia unei dezbateri privind înfiinţarea SIS. Potrivit domniei sale, nu este clar, până în prezent, care va fi forma finală a acestui fond, însă CNVM va purta discuţii aproape zilnic cu iniţiatorii proiectului, în vederea definitivării acestui aspect.

Reprezentanţii pieţei de capital au mai susţinut necesitatea ca acest fond să adopte o soluţie simplă de înfiinţare şi să nu facă abuz de derogări legislative.

"Acest fond nu ar trebui să fie un fond generalist pentru că ar fi nefuncţional dacă ar face ce fac toate celelalte fonduri", a precizat, ieri, Septimiu Stoica, preşedintele Bursei Române de Mărfuri. Potrivit domniei sale, prin acest SIS, AVAS încearcă valorificarea unor deţineri ale statului într-un mod mai ieftin decât ar face-o prin administrarea separată a celor 365 de pachete minoritare din portofoliul său.

"Menirea lui este să vândă cât mai rapid şi mai bine deţinerile statului, motiv pentru care nu trebuie să avem restricţii legislative asupra preţului", a mai spus domnia sa.

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache, a anunţat recent că susţine înfiinţarea unui SIF din cele 365 de pachete minoritare ale Autorităţii. Acesta va avea un capital social iniţial de 30 de milioane de euro, urmând să fie listat la Bursa de Valori Bucureşti. Constituirea unei astfel de societăţi de investiţii financiare ar reduce, potrivit preşedintelui AVAS, costurile pe care instituţia le suportă în prezent cu administrarea acestor pachete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb