Societatea de Îmbunătăţiri Funciare vrea administrare specială timp de un an

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 18 iulie 2007

Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) vrea adminis­trare specială, instituită prin ordin al ministrului Agriculturii, pentru o perioadă de un an, în vederea privatizării, a declarat, ieri, noul director general al SNIF, Teodor Kilaiditis. "Am solicitat ministrului Agriculturii Decebal Traian Remeş adminis­trare specială pentru un an, în vederea accelerării procesului de privatizare. În primul rând, acest lucru înseamnă că va fi numit un adminis­trator special. Mai mult, în acest interval, conturile SNIF vor fi deblocate, astfel încât să putem să ne continuăm activitatea", a explicat Kilaiditis, citat de NewsIn.

Acesta a precizat că în cursul aces­tei săptămâni se va definitiva, în colaborare cu Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), programul de activităţi pentru semestrul doi.

"Vrem să contractăm cât mai multe lucrări de amenajări funciare, atât de la ANIF, cât şi de la terţi, dar pentru a realiza aceste servicii trebuie să avem conturile deblocate. O altă problemă pe care sperăm să o rezolvăm în cursul acestei săptămâni este plata salariilor către angajaţi. Este nevoie şi de o evaluare a resurselor umane, pentru că sunt sucursale care merg şi altele care nu merg bine", a spus Kilaiditis.

Potrivit legii, administrarea spe­cială în perioada de privatizare se ins­tituie la societăţile comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice deţine un pachet majoritar de acţiuni, aflate în proces de privatizare, prin ordin de ministru.

De la data instituirii procedurii de administrare specială, se adoptă o serie de măsuri excepţionale. Astfel, nicio regie autonomă, companie naţională sau societate comercială nu are dreptul să schimbe, să refuze ori să întrerupă servicii (electricitate, gaze naturale, apă) către societate.

În schimb, societatea este obligată să întocmească un grafic de reeşalonare a obligaţiilor restante către furnizorii de servicii şi să achite anumite rate potrivit graficului. Doar dacă acest grafic nu este respectat, furnizorii pot să întrerupă serviciile res­pective.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb