Societatea "Romcab" Tîrgu Mureş se aşteaptă la un cîştig net de 300.000 de euro

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 19 decembrie 2005

Conducerea societăţii Romcab SA Tîrgu Mureş estimează că va obţine pînă la sfîrşitul acestui an un cîştig net de 300.000 de euro, cu toate că societatea a redevenit profitabilă abia din luna septembrie, transmite Rompres. Producătorul de cablaje şi-a propus iniţial să atingă o cifră de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro (600 de miliarde de lei vechi), însă aceasta va fi undeva la nivelul de 10 milioane de euro.

Motivul pentru care creşterea estimată nu s-a regăsit şi în cifrele contabile este nefinalizarea procesului de restructurare început anul trecut şi eşecul atragerii unei sume suplimentare de două milioane de euro pentru capitalul de lucru.

Conducerea societăţii speră ca în 2006 "Romcab" să realizeze o cifră de afaceri mult superioară, de 15 milioane de euro, în creştere cu 50 la sută faţă de rezultatul din acest an. Estimările au fost făcute pe baza unui parteneriat pe 3 ani, în valoare de 38 de milioane de euro anual, care este coordonat de compania "Delphi Packard". Anul viitor Romcab va furniza acestei firme cablaje în valoare de 5 milioane de euro. În 2007, "Romcab" intenţionează să majoreze participaţia la acest proiect cu pînă la 80 - 90 la sută.

Conducerea societăţii mureşene mai intenţionează să intensifice colaborarea cu furnizorii de subansamble pentru Dacia Logan, cărora le furnizează deja produse injectate pentru cablaje destinate modelului.

În acelaşi timp, societatea se află într-un stadiu avansat de negociere cu o firmă germană care îşi transferă o parte a capacităţilor de producţie în România, pentru un contract de 2,5 - 3 milioane de euro anual.

Societatea "Romcab" a înregis-trat unul dintre cele mai importante salturi economice din judeţul Mureş, avînd în vedere că, în 2004, cînd era controlată în proporţie de 86,3 la sută de SC "Paneuro" Company, a totalizat pierderi de peste 13 miliarde de lei vechi şi a intrat, la sfîrşitul aceluiaşi an, în reorganizare judiciară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb