Softnet Development & Consulting anunţă inalizarea implementării soluţiei eBank la Banca Românească

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 mai 2007

Compania Softnet Development & Consulting (SDC), important furnizor şi dezvoltator de soluţii software de pe piaţă locală, a finalizat cu succes implementarea soluţiei SoftNet eBank la Banca Românească Membră a Grupului NBG. SoftNet eBank este un portal mulţi-channel care permite clienţilor băncii să-şi acceseze on-line propriile informaţii bancare şi să deruleze operaţiuni prin canale securizate.

Solutia cuprinde mai multe module principale, incepand cu cel de informatii generale, prin care clientul poate vizualiza cursurile valutare, dobanzile sau promotii de produse si servicii dedicate, cel de conturi prin care se afla soldul si se obtine extrasul de cont, cel de plati (transferuri in lei si in orice valuta), de consultarea datoriilor, de depozite sau modulul de achitari programate (platile periodice sunt platite automat, la o data stabilita de clientul bancii). In urma integrarii solutiei eBank in sistemul bancii Romanesti a rezultat noul serviciu e-bancamea.

Serban Aizic, Director al Diviziei IT&T din Banca Romaneasca, a declarat : "Noul serviciu oferit de Banca Romaneasca - e-bancamea - face parte din strategia pe termen lung a grupului NBG de a oferi produse si servicii sigure si de calitate, in conformitate cu asteptarile clientilor sai. e-bancamea ofera clientilor bancii (persoane fizice sau juridice) acces non-stop la conturile proprii intr-o maniera foarte simpla si sigura. Planurile bancii legate de aceasta aplicatie sunt foarte ambitioase, canalul de comunicatie Internet, urmand sa preia o mare parte din operatiunile ce se desfasoara in mod traditional in sucursala".

Mihai Popescu, director general SDC, spune: "Colaborarea cu Banca Romaneasca a demarat in 2006, dupa ce am definit impreuna proiectul propus, de transformare intr-o "banca virtuala" pentru clientii sai. Prin integrarea solutiei eBank cu sistemele care se derulau in banca, a avut ca rezultat imbunatatirea proceselor de tranzactionare, a redus costurile, si totodata a crescut valoarea adaugata oferita clientilor bancii. Prin utilizarea unor functii de administrare foarte avansate, solutia permite personalizarea fiecarui client, de la persoana fizica pana la corporatie multinationala. Parteneriatul dintre Banca Romaneasca si SDC se doreste a fi pe termen lung, dezvoltarea de noi proiecte fiind foarte probabila".

Designul modular al solutiei a permis cresterea flexibilitatii proiectului, iar prin utilizarea standardelor de inalta securitate, toate datele transferate sunt criptate.

Sistemul de securitate este flexibil si include tehnologii de ultima ora. Clientii bancii se pot autentifica, la alegere, prin mai multe metode: nume-parola, certificate digitale sau tokenuri (dispozitive de generare de parole aleatoare). Printre particularitatile solutiei dezvoltata de SDC se mai numara scalabilitatea, usurinta in integrarea in alte platforme si posibilitatea de a adauga module noi tinand cont de particularitatile fiecarei banci in parte, precum si usurinta in exploatare.

Despre SDC

SDC, companie cu capital integral romanesc, dezvolta programe pe toata gama de tehnologii software IBM si Oracle. Printre cele mai importante produsele realizate de SDC se numara SoftNet eBank (solutii de Internet Banking si Home Banking) si SoftNet eDoc (solutii pentru Managementul Informatiei si al Documentelor), recunoscute si certificate pe plan international. SDC este un furnizor important de solutii software in domeniul bancar, guvernamental si administratie publica, energetic, telecomunicatii si companii multinationale.

Pentru industria bancara, SDC si-a extins portofoliul, oferind solutii de monitorizare si comunicatii pentu ATM si POS, anti money laundry (sistem independent pentru monitorizarea, analiza si detectarea tranzactiilor monetare suspicioase), solutii de securitate/autentificare bazate pe VASCO, arhivare si management de instrumente de plata. Un alt domeniu pe care compania SDC pune un accent puternic este constituit prin oferirea de solutii complexe de Document si Content Management, pe platforme precum Lotus, FileNet, Content Manager. SDC mai ofera o gama completa de aplicatii ERP (Enterprise Resource Planning) pe platforma Oracle Aplications.

Despre Banca Romaneasca, Membra a Grupului NBG

Cu o experienta de 13 ani de activitate, Banca Romaneasca ofera clientilor sai o gama larga de produse si servicii pentru persoane fizice, IMM si corporatii.

In urma cu 3 ani¸ cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca, detinand in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este un alt actionar important, detinand 10,17% din capitalul social al bancii.

Reteaua bancii numara in prezent 84 de sucursale si agentii, din care 28 sunt amplasate in Bucuresti.

In afara activitatilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfasoara in Romania o serie de alte operatiuni in domeniul financiar. Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se numara: ETEBA Romania, societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si EURIAL Leasing.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb