Sony oferă cele mai noi tehnologii optice în aparatele foto Cyber-shot TX1 şi WX1

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 august 2009

Sony demonstrează puterea tehnologiilor de procesare, optice şi de imagine lansând două noi camere foto compacte, cu funcţii avansate, din gama Cyber-shot, anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei. Modelele uşor de utilizat Cyber-shot TX1 şi WX1 combină calitatea avansată a imaginii şi funcţiile inteligente de fotografiere cu un design splendid, elegant şi colorat, ce diferenţiază modelele din rândul camerelor foto obişnuite.

Performanţa calitativă a imaginilor senzaţionale este susţinută de designul inovator al senzorului CMOS Exmor R. Alături de rezoluţia de 10.2 megapixeli efectivi, puternicul procesor de imagine BIONZ asigură o calitate superioară a fotografiilor, dar şi un timp de fotografiere super-rapid.

Senzorul Exmor R foloseşte o structură ce permite capturarea unei cantităţi mai mari de lumină decât arhitectura senzorilor CMOS obişnuiţi, mărind sensibilitatea acestuia la lumină şi, simultan, reducând zgomotul de imagine. Rezultatul se concretizează în fotografii foarte detaliate, cu nuanţe uimitor de naturale - chiar şi în condiţii de iluminare neprielnice, în care alte camere foto nu fac faţă.

Puternicul procesor BIONZ reprezintă elementul-cheie pentru timpul super-rapid de fotografiere al ambelor camere. Declanşatorul mecanic al modelelor TX1 şi WX1 este capabil să captureze rafale de imagini de rezoluţie maximă, cu o viteză de 10 cadre pe secundă - mai rapid decât multe camere foto DSLR.

Această combinaţie unică între senzorul Exmor R şi procesorul BIONZ stă şi la baza modului de fotografiere panoramică "Sweep Panorama". Sunt suficiente apăsarea declanşatorului o singură dată şi mişcarea modelului TX1 sau WX1 orizontal sau vertical. Fotografierea panoramică "Sweep Panorama" combină imaginile surprinse într-o rafală ultra-rapidă, reuşind capturarea unor peisaje de mari dimensiuni cu un unghi de până la 256 de grade - WX1 (185 de grade - TX1) - un unghi mai amplu decât orice superangular al altor camere.

Combinaţia uimitoare extinde şi mai mult opţiunile creative de fotografiere. Modul Handheld Twilight, pentru fotografierea cu camera în mână suprapune imaginile dintr-o rafală rapidă de şase cadre pentru un rezultat optim, cu zgomot de imagine mult mai mic, în lumină slabă. Modul Anti Motion Blur permite capturarea imaginilor cu personaje care se mişcă repede, în lumină slabă, de asemenea cu zgomot de imagine foarte redus.

Ambele camere pot filma clipuri audio-video cu detalii bogate, la o calitate 720p HD, cu 30 de cadre pe secundă, o metodă extraordinară de a păstra amintirile plăcute în HD, în momentele în care un model Handycam nu vă este la îndemână.

În ciuda specificaţiilor tehnice foarte avansate, modelele TX1 şi WX1 uşurează fotografierea, cu rezultate excelente, în orice condiţii. Stabilizatorul de imagine Optical SteadyShot menţine claritatea detaliilor imaginilor, când fotografiaţi ţinând camera foto în mână. Detecţia feţei şi detecţia zâmbetului duc automat la imagini mai "zâmbitoare".

Modelele Cyber-shot TX1 şi WX1 sunt primele camere foto care se transformă în fotograful personal, cu dispozitivul opţional Party-shot. Un nou concept de fotografiere prezent numai la gama Cyber-shot, Party-shot permite automat fotografierea personajelor fericite, zâmbitoare: membrii familiei, prietenii... şi chiar şi dumneavoastră. Nici nu trebuie să atingeţi camera pentru a avea cele mai frumoase fotografii.

Cyber-shot TX1

Disponibile în cinci culori superbe, noile modele Cyber-shot TX1 ultra-compacte demonstrează că un design care taie răsuflarea nu înseamnă neapărat un compromis de performanţă.

La doar 14.1mm grosime (în cel mai subţire punct), modelul TX1 este primul model din seria Cyber-shot T ce beneficiază de un senzor CMOS Exmor R, pentru imagini senzaţionale, chiar şi la lumină scăzută.

Compact şi foarte elegant, modelul TX1 dispune de un ecran tactil generos LCD Clear Photo de 3\", cu o nouă interfaţă foarte prietenoasă. "Răsfoiţi" printre imagini doar cu o atingere a degetului. Puneţi la îndemână, prin drag and drop, funcţiile des utilizate, precum blitz-ul şi setările ISO, pe ecran. Cu Cyber-shot TX1, totul se întâmplă super rapid, uşor şi intuitiv.

Cyber-shot WX1

Cyber-shot WX1 este noul vârf de gamă al seriei cu funcţii avansate Cyber-shot W. Compact şi elegant, noul WX1 aduce la un loc tehnologii optice, de imagine şi de procesare de top, toate într-o armonie desăvârşită.

Pe lângă senzorul CMOS Exmor R şi procesorul BIONZ, modelul dispune şi de obiectiv premium Sony G, care ridică ştacheta pentru camerele foto compacte. Superangularul de 24mm permite sa cuprindeţi mai mult în cadru.

Cu un zoom optic generos de 5x, acest obiectiv surprinde imagini cu o rezoluţie şi un contrast extraordinare, indiferent de distanţa focală, de la superangular la tele. Diafragma foarte luminoasă de până la f/2,4 extinde şi mai mult posibilităţile de fotografiere, captând mai multă lumină decât alte obiective ale camerelor compacte, pentru rezultate vizibil îmbunătăţite: imagini superbe chiar şi în condiţii de iluminare potrivnice.

Party-shot IPT-DS1

La petreceri, la întâlniri, în momente speciale, distracţia se pierde atunci când sunteţi nevoiţi să vă aflaţi în spatele camerei. Acum există, însă, o nouă metodă de a realiza fotografii frumoase, relaxate, spontane, cu toate personajele din cameră, inclusiv dumneavoastră.

Încă o premieră de la Cyber-shot: ambele modele sunt compatibile cu modulul IPT-DS1 Party-shot. Un concept total nou pentru fotografierea de divertisment, Party-shot acţionează precum un fotograf personal, realizând fotografii superbe chiar şi fără o intervenţie exterioară. Pentru prima dată, modulul, Party-shot vă păstrează în fotografii în timp ce vă bucuraţi de momentele speciale alături de prieteni şi familie.

Poziţionaţi Cyber-shot TX1 sau WX1 în baza de docare şi totul va deveni automat. Modelul IPT-DS1 mişcă şi înclină camera, ajustând setările de zoom. Folosind Detecţia feţei şi Smile Shutter (detecţia zâmbetului), se recunosc şi urmăresc feţele zâmbitoare, corectând compoziţia şi capturând imagini naturale, frumoase.

Accesorii şi disponibilitate

Pentru protejarea modelelor Cyber-shot, există o mare varietate de opţiuni, inclusiv noua husă LCH-TW1, din material dur: policarbonat şi elastomer pentru a proteja camera împotriva loviturilor şi a zgârieturilor.

Cel mai nou model de Memory Stick PRO Duo de 32GB reprezintă partenerul ideal pentru Cyber-Shot în lungile călătorii. Există astfel suficient spaţiu pentru stocarea a mii de imagini la rezoluţie 10.2 megapixeli sau pentru 7 ore 25 min de înregistrare video Full HD.

Modelele de camere foto digitale compacte Cyber-shot TX1 şi WX1 precum şi dispozitivul IPT-DS1 Party-shot vor fi disponibile începând cu luna septembrie 2009.

Sony este un lider global al inovaţiilor din domeniul audio, video, comunicaţii şi produse pentru tehnologia informaţiei, atât pentru pieţe consumer, cât şi pentru cele profesioniste. Sony este recunoscut pentru produsele sale audio-video, precum televizoarele BRAVIA LCD High Definition (HD, camerele digitale Cyber-shot, camerele video Handycam şi player-ele Walkman MP3 playe, precum şi pentru computerele VAIO şi echipamentul HD pentru tranmisiuni profesioniste, în principal XDCAM HD. Oferind o gamă completă de produse electronice, muzică, imagini, jocuri afaceri online, Sony reprezintă unul din brandurile lider pe piaţa de divertisment digital, având angajaţi aproximativ 170.000 în întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb