SORINA PINTEA: "Dragnea îşi doreşte un sistem de sănătate îndreptat spre pacient"

D.V.
Politică #Sănătate / 9 aprilie 2019

Sorina Pintea

Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, îşi doreşte un sistem de sănătate îndreptat spre pacient. "Mi-a spus-o din prima clipă în care ne-am cunoscut (...) Şi atunci domnul preşedinte mi-a spus să găsesc o cale, să văd exact ce se întâmplă în spitale astfel încât să înţelegem şi noi de ce pacientul nu simte, pentru că totuşi alocările bugetare au crescut substanţial", afirmă ea, referitor la controalele neanunţate pe care le face în unităţile sanitare.

"Domnul preşedinte (Dragnea - n.r.) îşi doreşte un sistem de sănătate îndreptat spre pacient. Mi-a spus-o din prima clipă în care ne-am cunoscut, lucrând la programul de guvernare 2016, şi pentru că, deşi s-au majorat salariile, au crescut bugetele alocate sănătăţii, Ministerului Sănătăţii şi Casei, lucrul acesta nu se regăseşte la pacient, pacientul nu simte efectiv îmbunătăţirile. Şi atunci domnul preşedinte mi-a spus să găsesc o cale, să văd exact ce se întâmplă în spitale astfel încât să înţelegem şi noi de ce pacientul nu simte, pentru că totuşi alocările bugetare au crescut substanţial", a declarat Sorina Pintea marţi, la Adevărul Live, informează News.ro.

Pintea a spus că îi scriu foarte mulţi pacienţi, "oameni simpli care se adresează sistemului şi au probleme".

"Şi atunci hai să spun că nu am fost atât de surprinsă, dar am fost surprinsă pentru că, fiind manager în două spitale, ştiu ce trebuie să facă un manager, ştiu ce trebuie să facă echipa, pentru că managerul singur nu are cum. Şi nu-mi venea să cred că în secolul 21 putem trata pacienţii în felul acesta. Şi aş vrea să vă explic un pic, când vorbim despre act medical nu vorbim doar despre ceea ce face medicul pentru pacient, vorbim despre echipa completă, despre asistenta medicală care îi acordă serviciile de nursing, vorbim despre infirmiera care asigură igiena zonei unde stă pacientul, deci e un act mai complex. Până la urmă, dacă medicul face foarte bine o operaţie, dar pacientul este infectat datorită faptului că nu menţinem igiena, situaţia este compromisă. În primul rând avem de-a face cu trauma pacientului, cu costuri suplimentare pentru a trata o infecţie", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a reiterat că va mai face controale în spitale.

"Voi merge în aproape toate spitalele. Am fost dezamăgită, dar ştiţi ce m-a dezamăgit cel mai tare? Blazarea. Faptul că da, sigur o să facem, e bine şi aşa, şi ce dacă avem prosoape de material şi nu prosoape de hârtie, aşa cum spun normele? Nu era nicio problemă. Ei, pentru mine astea sunt probleme. Toate aceste lucruri mărunte sunt probleme pentru că îmi dau seama că nu avem o cultură din acest punct de vedere. Nu ne interesează. Spitalul prin excelenţă nu este un mediul steril, dacă nu avem grijă s-a terminat. De aceea voi continua să fac acest lucru, nu am nicio problemă, deşi unii au spus că este un exerciţiu de imagine, nu este, pentru că aceste lucruri sunt constatate inclusiv de media şi puse pe tapet de foarte multe ori. Din păcate, nu se schimbă mare lucru. (...) M-am dus acum într-un spital, mă duc şi peste două săptămâni. Există această posibilitate până când o să ne intre în cap că pornim de jos, de la banalul spălat pe mâini, la curăţenie,la tot ceea ce ţine de siguranţa pacientului, că până la urmă despre asta vorbim, şi apoi vom trece la actul medical şi toate celelalte lucruri", a spus ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb