Spaţiile de cazare în hotelurile din Capitală se vor dubla

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 9 august 2007

Spaţiile de cazare în hotelurile din Capitală se vor dubla

Numărul de investiţii în domeniul hotelier pe piaţa românească va atinge apogeul în următorii cinci-şase ani, până în 2010 Bucureştiul urmând să aibă minimum 9.000 de spaţii de cazare, ceea ce reprezintă o dublare a capacităţii existente în prezent, potrivit unui studiu asupra pieţei hoteliere din România realizat de Peacock Hotels şi citat de Rompres. Investiţiile majore se vor concentra în proprietăţi în clasa superioară de clasificare, evidenţiindu-se tendinţa de a fi dezvoltate hoteluri de capacitate rezonabilă, de peste 150-200 camere. Explozia investiţională în domeniul hotelier va atinge apogeul în următorii cinci-şase ani, atrăgând o dublare a capacităţii existente la nivelul Capitalei şi creşterea semnificativă a celei naţionale.

Raportul arată că nordul Capitalei a fost capul de afiş al dezvoltării de până acum şi care va genera în continuare cele mai spectaculoase şi ample proiecte imobiliare şi hoteliere. Lanţurile internaţionale de hoteluri sunt interesate de obţinerea unor pozitii pe piaţa românească, în condiţiile în care în următorii zece ani valoarea serviciilor turistice ar putea depăşi 11 miliarde de euro, luând în calcul o rată anuală de creştere de 7,9 la sută, potrivit World Travel & Tourism Council.

Astfel, Bucureştiul este o ţintă atractivă şi prezintă un mare potenţial de dezvoltare în comparaţie cu alte oraşe din Europa, atât în cea priveşte nivelul mediu de ocupare, cât şi mărimea tarifului net obţinut.

Piaţa românească este dominată de hoteluri de 3 şi 4 stele, acestea reprezentând 66 la sută din totalul facilităţilor hoteliere existente.

În ceea ce priveşte hotelurile de 5 stele din Bucureşti, singurele care răspund sau se apropie simţitor de exigenţele categoriei, acestea sunt în număr de numai şase, cu o capacitate totală de 1.467 camere. Potrivit WTTC, principalele reţele internaţionale care intenţionează să intre pe piaţa românească, în perspectiva următorilor trei-patru ani, sunt Kempinsky, Hyatt sau Sheraton.

Studiul reliefează că în proiectele de dezvoltare imobiliară de anvergură din Bucureşti a apărut, ca nou concept, integrarea în proiecte mai ample a hotelurilor de capacitate ce variază între 250 până la 350-400, vizând clasificarea la nivelul de 4 sau 5 stele, generând o puternică sinergie cu zonele alocate birourilor, cu cele comerciale şi de relaxare.

Exemplele sunt proiectele iniţiate de River Invest - Sema Park în vestul oraşului, proiectul AFI Europe/NCH - Cotroceni Park sau dezvoltarea proiectului grupului spaniol Fadesa, toate asumând acelaşi tip de abordare. Proiectul Esplanada al grupului Trigranit va fi unul din cele mai spectaculoase, creând cea mai mare proprietate hotelieră cu localizare ultracentrală din Bucureşti, pe o suprafaţă desfăşurată ce tinde spre 100.000 metri pătraţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb