Ministerul Energiei, în numele Statului Român, a solicitat completarea convocatorului Adunării Generale a Electrica, din 26 octombrie, cu un punct privinf alegerea membrilor Consiliului de Administraţie (CA), prin metoda votului cumulativ, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Totodată, ministerul Energiei a solicitat şi stabilirea duratei mandatului administratorilor aleşi prin aplicarea metodei votului cumulativ pentru o perioadă de 4 ani.
Pe ordinea de zi a şedinţei se găsea alegerea unui membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru ocuparea poziţiei de administrator vacante în urma renunţării la mandat a administratorului neindependent Corina Georgeta-Popescu.
În luna aprilie, Gicu Iorga a fost numit în funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie (CA) al "Electrica" (EL) până la 30 aprilie 2018, potrivit unui raport al companiei.
El o înlocuia pe Corina Popescu, care a demisionat din CA al "Electrica" şi a acceptat funcţia de membru al Directoratului "Transelectrica" (TEL).
Potrivit unor surse politice, Gicu Iorga, care fusese numit în funcţia de secretar general în Ministerul Energiei, a fost propus în board-ul "Electrica" de către ALDE, partidul din care face parte şi actualul ministru, Toma Petcu. La data respectivă, sursele precizau că Gicu Iorga urmează să fie propus pentru postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei.
Gicu Iorga este fost şef al Vămii din Giurgiu şi fost consilier al prefectului de Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.
Statul român, prin Ministerul Energiei, este cel mai mare acţionar al "Electrica", cu o deţinere de 48,78%.