Stefanini plănuieşte să angajeze 100 de specialişti IT, până la finalul acestui an

E.D.
Companii #IT / 22 octombrie 2014

Stefanini România, subsidiara locală a Stefanini, unul dintre principalii jucători globali în externalizarea de servicii IT, a ajuns la 1.000 de angajaţi în prezent, în centrele de livrare din Bucureşti şi Sibiu, şi plănuieşte să extindă echipa locală, până la sfârşitul acestui an, cu alte 100 de poziţii, de specialişti suport IT, analişti, dezvoltatori software, specialişti testare, tehnicieni helpdesk şi manageri de proiect.

Stefanini a deschis filiala din România în 2004, în Bucureşti, acesta fiind principalul centru din Europa al grupului, iar în 2008 a inaugurat biroul din Sibiu, specializat în principal în furnizarea de servicii de suport IT în limba germană.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, de-a lungul celor 10 ani de prezenţă pe piaţa locală, Stefanini a derulat peste 100 de proiecte IT pentru companii din diverse domenii, principalele industrii către care compania livrează servicii fiind cea farmaceutică, cea de producţie şi cea a serviciilor profesionale. În prezent, angajaţii celor două centre din România furnizează servicii IT pentru companii din peste 50 de ţări, în special din SUA, Germania şi Franţa.

În ceea ce priveşte serviciile oferite, proiectele de service desk reprezintă 70% din totalul afacerilor Stefanini în România, fiind urmate de serviciile de dezvoltare aplicaţii (20%), în timp ce 10% din business este reprezentat de serviciile de infrastructură IT.

"În 2014 am adăugat în portofoliu un număr semnificativ de clienţi - peste 10 companii noi, reuşind, în acelaşi timp, să menţinem clienţii deja existenţi. Vedem în continuare potenţial în domenii precum cel al producţiei, farmaceutic sau FMCG şi ne aşteptăm la un ritm similar de creştere în 2015", a declarat Andreea Stănescu, Service Delivery Senior Director, Stefanini România.

"În cadrul grupului există o divizie de excelenţă pe zona de dezvoltare mobile şi ne bucurăm că aceasta este localizată în România. De asemenea, ne mândrim cu faptul că 80% dintre proiecte sunt dezvoltate folosind tehnici Agile. În ceea ce priveşte divizia de dezvoltare software, aceasta a înregistrat o creştere cu 30% a cifrei de afaceri anul acesta, principalele pieţe pentru care dezvoltăm soluţii fiind cele din Vestul Europei", a declarat Sabin Gîrlea, Application Development Division Director, Stefanini România.

Cu 800 de angajaţi în centrul din Bucureşti, în creştere cu 38% faţă de anul anterior, şi 200 de angajaţi în Sibiu, cu 67% mai mulţi faţă de 2013, Stefanini este cel mai mare angajator brazilian de pe piaţa locală.

Activităţile de recrutare desfăşurate de companie presupun aproximativ 3.000 de interviuri în fiecare an, dintre care 15%-20% se finalizează cu o angajare. În acest ritm, Stefanini va încheia anul 2014 cu 57% mai mulţi angajaţi decât în 2013.

Majoritatea angajaţilor Stefanini din România sunt tehnicieni de suport (60%), specialiştii IT şi managerii de proiect reprezentând 20%, în timp ce alţi 20% sunt dezvoltatori de aplicaţii ce lucrează în centre de livrare din Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb